Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC’den Hong Kong’da Bir İlk: Bitcoin ve Ethereum ETF Ticaretini Başlattı!

Küresel bankacılık devi HSBC, Hong Kong müşterilerine yerel borsada işlem gören Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) borsa yatırım fonları (ETF) için alım-satım hizmeti başlattı.

Pozitif bakış açısı ve inovasyonu destekleyici regülasyonlarıyla kısa zamanda kripto para sektörünün favori ülkelerinden biri haline gelen Hong Kong’da sektörün geleneksel finansla kesişimine dair yeni bir gelişme yaşandı.

Alınan bilgilere göre ülkede faaliyet gösteren en büyük bankalardan biri olan HSBC, Hong Konglu müşterilere yerel borsada işlem gören CSOP Bitcoin Futures ETF, CSOP Ethereum Futures ETF ve Samsung Bitcoin Futures Active ETF olmak üzere üç ETF özelinde alım-satım hizmeti sundu. HSBC, bu atılımla birlikte ülkede ETF alım-satım hizmeti sunan ilk banka olmaya hak kazandı.

HSBC’nin ETF hizmetinin yanı sıra “sanal varlık yatırım eğitim merkezi” adında bir eğitim programı başlattığı görüldü. Banka, bu alandaki yatırım araçlarını kullanmak isteyen tüm müşterilerin kripto para yatırımına dair çeşitli risklere ve eğitim ögelerine yer verdiği programı tamamlamalarını zorunlu kıldı.

Öte yandan veriler, HSBC kullanıcılarının ETF’lere yoğun ilgi gösterdiğine işaret etti. Banka, 26 Haziran tarihinde CSOP Bitcoin Futures ETF ve CSOP Ethereum Futures ETF’lerinin en yüksek hacimli 10 alıcısı arasında sırasıyla 2. ve 3. sırada yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!