Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Avrupa Kararında Geri Adım: 7 Kripto Para Delist Edilmeyecek!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, anonimlik ve işlem gizliliği sağlayan 12 kripto parayı AB üyesi ülkelerde delist etme kararında revizeye gitti.

Binance, gizlilik sağlayan 12 farklı kripto parayı seçili AB ülkelerinden delist etme kararını revize ettiğini açıkladı. Binance revize kapsamında, 7 kripto paranın delist işleminden vazgeçildiğini duyurdu.

Binance tarafından mayıs ayının sonunda yapılan ilk açıklamada Decred (DCR), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Horizen (ZEN), PIVX (PIVX), Navcoin (NAV), Secret (SCRT), Verge (XVG), Firo (FIRO), Beam (BEAM), Monero (XMR) ve MobileCoin’in (MOB) AB uyumluluk politikaları kapsamında 26 Haziran‘da delist edileceği belirtilmişti.

Fakat yapılan revize ve uyum çalışmalarının ardından DCR, SCRT, XVG, NAV, ZEC, DASH ve PIVX kripto paraları için delist adımından geri dönüldü. Öte yandan diğer kripto paralar ZEN, FIRO, XMR, BEAM, ve MOB hakkında herhangi bir değişiklik açıklaması yapılmadı.

Söz konusu 5 kripto para delist edilirse bu Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya kullanıcıları özelinde gerçekleşecek ve diğer AB ülkelerindeki kullanıcılar etkilenmeyecek.

Binance sözcüsü tarafından yapılan açıklamada topluluk tarafından gelen geri bildirimlerin değerlendirildiği ve sonuç olarak böyle bir karara varıldığı açıklandı:

Topluluğumuzdan ve çeşitli projelerden gelen geri bildirimleri dikkatlice değerlendirdikten sonra AB çapındaki düzenleyici gerekliliklere uymak için platformumuzdaki gizlilik odaklı kripto paraları nasıl sınıflandıracağımızı gözden geçirdik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!