Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devlerinin Bitcoin Hamleleri ETF’lere İlgiyi Artırdı: BITO’ya Rekor Para Girişi!

Finansal hizmetler şirketi ProShares tarafından sunulan Bitcoin (BTC) Strategy ETF (BITO) haftalık bazda 65 milyon dolarlık yatırım alarak yeni bir rekora tanıklık etti.

Bitcoin fiyatında yaşanan son artışlar ve trilyon dolarlık varlık yöneten BlackRock gibi öncü şirketlerin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvuruları yatırımcıları harekete geçirdi. Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas’ün aktardığı verilere göre ProShares tarafından sunulan Bitcoin Strategy ETF’i (BITO) 65 milyon dolarlık rekor bir yatırım aldı.

BITO’nun bir önceki rekoru 2023 yılının Nisan ayında 40 milyon dolarlık hacimle kayıtlara geçmişti.

BITO, bir spot ETF’i değil vadeli Bitcoin ETF’i olduğu için geçtiğimiz dönemde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)  tarafından onay almayı başarmıştı.

Söz konusu ETF ilk olarak 2021 yılının Ekim ayında New York Menkul Kıymet Borsasında (NYSE) üzerinde listelendi ve ardından Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) işleme açıldı. CME verilerine göre BITO’nun 1 milyar doların üzerinde işlem hacmi bulunuyor.

Konuyla ilgili paylaşımının detaylarında BITO’nun yatırımcılara sağladığı avantajlara değinen Balchunas, özellikle Bitcoin fiyatıyla başarılı bir senkrona sahip olduğunu vurguladı:

BITO, Bitcoin fiyatını neredeyse mükemmel bir şekilde takip etmeyi başardı. Spot ile yıllık olarak arasındaki fark %1.05 seviyesindeydi ve bununla birlikte ücret bakımından %0.95’lik orana sahipti. %5’lik tahminlere kıyasla bu kayda değer bir başarı.

SEC’nin spot Bitcoin ETF başvurularını kabul edip etmeyeceği bilinmese de özellikle geçtiğimiz haftalarda başta BlackRock olmak üzere  birçok şirket Bitcoin ETF’i için sıraya girdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!