Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HTC’den Monero (XMR) Müjdesi

Alanının önde gelen isimlerinden HTC, kripto para kullanıcılarını sevindirecek bir adım attı. Daha spesifik olmak gerekirse şirketin bu hamlesi özellikle Monero kullanıcılarını sevindirecek.

Mobil Madencilik

HTC bugün yeni bir duyuru yayınladı ve Midas Labs adlı bir şirketle işbirliği yapmaya başladığını açıkladı. Tasarladığı ASIC çipleriyle tanınan Midas Labs, bu işbirliği kapsamında DeMiner adlı yeni bir uygulama geliştirecek.

Bu uygulama HTC’nin Exodus model telefonunu kullanan kişilerin epey işine yarayacak. Çünkü bu kullanıcılar DeMiner’ı kullanarak cep telefonlarından madencilik yapabilecekler. Bu uygulamanın yılın ikinci çeyreğine doğru hazır olması bekleniyor.

Şu an için elimizde uygulamaya dair çok fazla bilgi yok. Yani uygulamanın telefonda tam olarak ne kadar şarj harcayacağını, kullanıcıya ortalama ne kadar para kazandıracağını vs. bilemiyoruz. Fakat HTC’nin yöneticilerinden Phil Chen, kullanıcıların bu uygulamadan iyi bir randıman alacaklarını söylüyor:

“Kripto para dünyası artık bütün hash gücünü elinde tutan dev maden havuzları yüzünden büyük bir tehlike altındadır. Bu tehditi ortadan kaldırmanın en iyi yolu madenciliği daha geniş kitlelere yaymaktır ve bu ancak mobil aracılığıyla yapılabilir. Bu uygulama sayesinde mobilden düşük maliyetle madencilik yapılabilecek. Bunun da ötesinde, bu uygulama sayesinde Monero ağı daha merkezsiz hale gelecek.”

Para Kazandıracak mı?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, elimizde henüz uygulamaya dair henüz çok fazla bilgi yok. Uygulamanın tamamlandıktan sonra ne kadar kullanışlı olacağını da henüz bilemiyoruz.

Midas Labs’in kurucusu ve CEO’su olan Jri Lee ise insanların bu uygulamayı kazanarak para kazanabileceklerini söylüyor. Hatta kendisi bu uygulamayı kullanmayı düşünen insanlar için bazı sayılar da paylaştı ama bu sayıların zamanla değişiklik gösterebileceğini belirtmek lazım:

“Exodus 1S kullanıcıları günde ortalama 0.0038 dolarlık XMR kazabilecekler ve bunu yaparkenki elektrik maliyetleri bunun yarısı olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment