Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur’da Zoom Kullanımına Kısıtlama

Singapur Eğitim Bakanlığı, ülke genelindeki öğretmenlerin Zoom uygulamasını kullanmasını engelleme kararı aldı.

Güvenlik İhlali

Diğer pek çok ülkede olduğu gibi Singapur’daki öğretmenler de öğrencilere uzaktan eğitim verebilmek için Zoom uygulamasını kullanıyorlardı. Ancak Singapur Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin artık Zoom kullanmasını istemiyor.

Reuters’ın haberine göre Eğitim Bakanlığı, Zoom ile ilgili gelen şikayetlerin ardından uygulamanın kullanımını kısıtlama kararı aldı. Görünüşe göre bu şikayetler büyük ölçüde güvenlik açıklarıyla ilgiliydi.

Eğitim Bakanlığı tarafından aktarılan bilgilere göre öğrenciler bazı derslerde  “uygunsuz görüntülerle” karşı karşıya kaldılar. Bunun tamamen Zoom uygulamasındaki bir güvenlik açığından kaynaklandığı düşünülüyor.

Zoom’un Başı Dertte

Tesla, Google gibi şirketler kısa süre önce Zoom kullanımını ya kısıtlama ya da tamamen durdurma kararı aldılar. Bu şirketler de tıpkı Singapur Eğitim Bakanlığı gibi uygulamadaki güvenlik açıklarından dolayı endişeliler.

ABD’deki bir hukuk bürosu geçtiğimiz günlerde Zoom’a karşı toplu bir dava açtı. Büronun iddiası şirketin bu güvenlik açıklarından uzun süredir haberdar olduğu ancak insanları bu konuda bilgilendirmediği yönünde.

Ülkemizde de Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaparak öğrencilere dersleri yalnızca EbaTV üzerinden takip etmeyi önermiş, mümkün olduğunda Zoom kullanmaktan kaçınmayı tavsiye etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment