Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HTC’nin Blockchain Telefonu Exodus, Opera Tarayıcısı İle Ortaklık İmzaladı!

Elektronik cihaz devi HTC tarafından geliştirilen blockchain tabanlı akıllı telefon Exodus, yeni yaptığı bir duyuruda çeşitli merkeziyetsiz uygulamaları destekleyecek olmasının yanı sıra, dünyaca ünlü Opera tarayıcısı ile ortaklık imzaladığını da açıkladı. 26 Şubat tarihinde firmanın resmi Twitter hesabından atılan bir dizi tweet ile açıklanan haberler, birçok kripto para kullanıcısını sevindirecek gibi duruyor.


HTC, yaptığı duyuruda CryptoKitties isimli Ethereum tabanlı oyunu ve Etheremon ile Decentraland merkeziyetsiz uygulamalarını destekleyeceğini vurguladı. Telefonun ZIONVault olarak bilinen entegre edilmiş soğuk depolama sistemi, Verge isimli kaynağın aktardığına göre sadece yukarıdaki üç merkeziyetsiz uygulamayı değil, ayrıca Tayvan tabanlı bir uygulama olan Numbers’i de destekleyecek.

HTC’nin ilk yapılan duyurusunda merkeziyetsiz uygulama olarak CryptoKitties’in olacağı belirtilmişti ve duyurusu yapılan üç uygulama tamamen sürpriz oldu. Bunun yanı sıra entegre tarayıcı olarak Opera kullanacak olan cihaz, kullanıcıların bunu destekleyen internet sitelerinden direkt olarak tarayıcıyı kullanarak kripto para tabanlı mini ödemeler yapabilmesini de mümkün hale getirecek. Verge’nin aktardığına göre Exodus şuan için sadece Ethereum ile yapılan ödemeleri destekliyor ancak yakın zamanda Bitcoin ile Litecoin desteği de getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment