Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq, Gerçek Zamanlı Fiyat Verisi Sunan Yeni Bitcoin ve Ethereum Endekslerini Listelemeye Başladı!

Dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından birisi olan Nasdaq, geçtiğimiz 25 Şubat Pazartesi tarihinden itibaren kendi platformunda ilk Bitcoin ve Ethereum endekslerini listelemeye başladı. Bitcoin Likit Endeksi (BLX)  ve Ethereum Likit Endeksi (ELX) olarak bilinen iki endeks, dolar bazında 1 BTC ile 1 ETH fiyatı açısından gerçek zamanlı veri sunuyor.

İki endeks de piyasa veri şirketi Brave New Coin tarafından hayata geçirildi ve her 30 saniyede bir yenilenmekte. Nasdaq tarafından yapılan açıklamaya göre BLX ile ELX çeşitli kripto para borsalarından veri elde ederek çalışıyor ve ”traderların bir pozisyona girme veya pozisyondan çıkması” için yardım etme amaçlı tek bir Bitcoin veya Ethereum fiyat verisi sunuyor. Nasdaq ve Brave New Coin (BNC) yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada yöntemin bağımsız denetim firmaları tarafından onaylandığını ve bunun ”kripto para varlıklarını fiyatlandırma konusunda şeffaflık getireceğini” dile getirdi.

Yaklaşık iki hafta önce iki endeksi duyuran Nasdaq, o tarihleredki açıklamasında BLX’in kripto para traderları arasında en çok kullanılan BTC endekslerinden birisi olduğunu ve 2010 yılına kadar hesaplanabildiğini ifade etmişti. Firma ELX’in ise 2014 yılına kadar hesaplanabildiğini vurguladı. Nasdaq’ın yaptığı bu hamle küçük olarak gözükse de, bu durum geleneksel hisse senedi piyasası tabanlı yatırımcılar için inanılmaz bir öneme sahip.

Kripto para sektörünün ihtiyacı olan yatırımcı tipinin de Wall Street ve benzeri platformlardan çıkmış kurumsal yatırımcılar olduğu hesaba katılacak olursa, kripto para sektörü ile ilgili gelişmelerin hız kesmeden devam ettiğini söyleyebiliriz. Bunun ‘henüz’ fiyata yansımamış olması moralleri bir nebze bozabilse de, kripto para ekosistemi kesinlikle doğru yöne doğru ilerlemekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment