Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’nin En Büyük Bankalarından Birisi, Müşterilerin Kripto Paralara Erişiminin Önünü Açtı!

İsviçre içerisindeki en büyük özel bankalardan birisi olan Julius Baer, 26 Şubat tarihinde yaptığı bir duyuru ile şirketin artık müşterilerine kripto para birimlerine erişim izni sağlayacağını açıkladı.

İsviçre tabanlı kripto para odaklı bir banka olan SEBA Crypto AG (SEBA) ile stratejik ortaklık imzalayan Julius Baer, artık müşterilere direkt olarak kripto para hizmetleri sunacak. Söz konusu kripto para bankası SEBA, geçtiğimiz 2018 yılının Eylül ayında 103 milyon dolarlık fon toplamıştı. Kripto para piyasası özellikle son aylarda dünyanın en büyük finansal kurumlarından yapılan duyurular ile sallanmakta. Çok yakın bir zamanda dünyanın en büyük varlık yönetim firmalarından Fidelity Investments, dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından Nasdaq ve ICE gibi devler kripto para odaklı ürünlerini duyurdular.

Julius Baer ise 2019 yılında Fidelity, Nasdaq ve ICE sonrası kripto para dünyasına adım atan dördüncü büyük isim oldu ve bu durum kripto para sektörü için oldukça olumlu sonuçlar doğurabilir. Şirket yetkilileri yaptıkları açıklamada bu hamlenin ”artan müşteri talebi” sonucunda olduğunu da açıkladı. SEBA Yönetim Kurulu üyesi Peter Gerlach ise konu hakkında yaptığı açıklamada Julius Baer’in girişi ile birlikte dijital varlıkların çok daha meşru bir varlık sınıfı haline geleceğinden iyice emin olduklarını dile getirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment