Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft, Telefonica ile Yaptığı İş Birliğini Genişletti

İspanya’nın en büyük telekom şirketlerinden birisi olan Telefonica, Microsoft ile yaptığı iş birliği anlaşmasının şartlarını genişletmeye hazırlanıyor. Yapılan basın açıklamasında, iki kurumun bundan sonra Blockchain ve yapay zeka gibi alanlarda birlikte çalışmanın yollarını arayacağı ifade edilirken; son dönemde yaptığı hamleler ile Telefonica’nın Blockchain’e olan ilgisi de çok net bir şekilde görülüyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Microsoft CEO’su Satya Nadella, yapılan iş birliğinin oldukça kritik olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:

”Bu iş birliği ile birlikte, Azure ve Azure AI’ın gücünü kullanarak Telefonica müşterilerine yeni ve inovatif deneyimler yaşatmak istiyoruz. Telefonica müşterilerini memnun etmek ve şirketin milyonlarca kişiden oluşan ağını genişletmek de, bir diğer amacımız.”

Telefonica tarafı da, aynı Microsoft gibi bu iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Telefoni CEO’su ve başkanı Jose Maria Alvarez Pallete, Microsoft ile çalışacaklarından ötürü son derece mutlu olduklarını açıkladı. Pallete, iş birliğinin hangi alanlarda ve ne boyutta olacağı ile ilgili de şu bilgileri verdi:

”Bu anlaşma sonrasında aslında yapay zekayı kullanarak müşterilerimiz ile olan ilişkiyi daha da iyileştirmek ve bir adım ileri taşımak istiyoruz. Microsoft ile birlikte çalışacağımız için çok çok heyecanlıyız. Bu anlaşma ile birlikte yapay zeka ve veri kullanımının sağlam etik temeller arkasında yapılması gerektiğini de bir kez daha ifade ettiğimizi düşünüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment