Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Dakika: Binance Trade Botları Hacklendi Önlem Olarak Para Çekme İşlemleri Durduruldu

En büyük kripto para borsası olan Binance tüm para çekme ve ticaret işlemlerini geçici süreliğine askıya aldı. Binance’in bu hareketi kullanıcıların bazıları arasında panik yaratırken bazıları olayı anlayışla karşıladı.

Dünyanın en büyük borsalarından birinde böyle bir olay ile karşılaştırılması bir Reddit Kullanıcısı tarafından şu şekilde yorumlandı:

“Neler oluyor? Binance az önce sahip olduğum bütün alt koinleri piyasa fiyatından sattı ve geriye sadece Bitcoin’lerimi bıraktı. Hesabım ile ilgili bir hacklenme sorunumu yoksa Binance bot problemi mi?”

Bir başka kullanıcı:

“Benim de ayı şekilde VIAcoin’den dalga geçilecek fiyatlar ile bir alış emri verdiğim gözükmekte.”

Sosyal medyadaki kullanıcıların yorumlarına göre bunun sebebi Binance kullanıcılarının büyük bir kısmının kullandığı ticaret botunun hacklenmesinden kaynaklanıyor olabilir. Görünüşe göre hackerlar saldırdıkları hesaplardaki bütün altkoinleri satarak bir başka dijital para olan Viacoin (VIA) almakta.

An itibari ile bir çok hesap hacklenerek içinde sahip olduğu varlıklar satılarak VIA koinin fiyatını arttırmak için kullanılmakta. Ki hack gerçekleştikten bir kaç dakika sonra VIA koin’in fiyatı 3500 den 18000’e fırladı.

Binance yaptığı açıklamada hacklenme iddiasını reddetti. Fakat dünyanın en büyük borsalarından birinin geniş çaplı bir işlemleri durdurma kararı pek hayra alamet durmamakta.

Destek bölümünden yapılan açıklamaya göre:

“Sorunun farkındayız ve ekibimiz şu anda sorunun üstesinden gelmek için var güçleri ile çalışmaktalar. Lütfen paniğe kapılmayın sorun ile ilgili bir gelişme yaşanır yaşanmaz sizi bilgilendireceğiz.”

Ticaret botları veya bir başka adları ile algoritma ticareti daha önceden programlanmış bir yazılım sayesinde piyasaların takip edilmesini ve ticaret yapılmasını sağlamakta. Bu tip botlar kripto borsa piyasasında uzun zamandır kullanılmakta. Özellikle amaçları altkoinlerin fiyatlarını şişirmek için kullanılmakta. Yeni yatırımcıların sosyal medyayı sıklıkla kullandığı düşünüldüğünde bu tip botlar fiyatları şişirerek üzerlerinde bir etki bırakmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Bilal
    Posted 07 Mart 2018 - 21:28 21:28

    3.70 bitcoinim vardı hepsi Alt koinlerdeydi.3.25 bitcoin olarak bozdurulmuş ve VIA COİN Alınmış . Hemde En üst fiyattan. İlginç.

    • Ali
      Posted 08 Mart 2018 - 11:55 11:55

      Hangi botu kullanıyorsunuz?

Leave a comment