Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huawei Blockchain Haklarını Yönetmek İçin Patent Arıyor

Çinli telekom devi ve akıllı telefon üreticisi Huawei, blockchain teknolojisini kullanarak dijital varlıklarını korumaya almaya çalışıyor.

Salı günü Çin Merkez Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından çıkarılan son patent uygulamasında, Shenzhen kökenli teknoloji şirketi, kişiler arası içerik dağıtım ağında blockchain teknolojisinden yararlanılan yeni bir onaylama özelliği eklediğini açıkladı.

Anahtarlarla Eşleştirilecek

İlk olarak 2016’nın Ağustos ayında yapılan açıklamaya göre, sistem blockchain ağı üzerinde dijital verilerin onay bilgisini depolayacak. Şahıslar kişiler arası ağda indirme talebinde bulunduğunda, sistem onların özel anahtarlarını onay bilgisini kapsayan içeriği göstermek için eşleştirecek.

Bu talebi gerçekleştirmek için bir oy birliği oluşturulursa, blockchain ağı indirme işlemine izin verecek. Huawei, teknolojisinin özünde, dijital verilerin kişiler arasında ağ üzerinde dağıtıldığında fikri mülkiyet haklarının korunmasının yattığını söylüyor.

Uygulamanın patent ofisi tarafından onaylanıp onaylanmayacağı daha belli olmasa da,  dosyalama Huawei’nin blokchain teknolojisini geliştirmeye ve benimsemeye yönelik daha fazla çaba gösterdiğini bize gösteriyor.

Şirket 2016’nın Ekim ayında Hyperledger blockchain uluslararası ticaret birliğine katıldı. Bu katılım patent başvurusundan aylar sonra gerçekleşti. Bu senenin Ocak ayında CoinDesk tarafından verilen rapora göre telekomünikasyon firması aynı zamanda Hyperledger’ın Sawtooth yazılımını kullanmaya başlayan ilk şirketler arasında. Firma şu anda bunun için bir kod dönüştürücü geliştiriyor.

Patent tanımının tamamını görmek için tıklayın!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment