Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’daki Kripto Para Aramaları Önemli Ölçüde Düştü

Görünüşe bakılırsa kripto paralara olan ilgi eskiye nazaran düşüyor. Google‘da yapılan Bitcoin, Ethereum ve Litecoin aramaları şu zamanlarda oldukça büyük bir düşüş yaşamakta. Kripto para pazarındaki mevcut hareketler göz önüne alındığında işlerin ilerleyen zamanlarda nasıl gelişeceğini görmek ilginç olacak.

Kripto Paraların Popülerliğine Ne Oldu Böyle?

2017 yılı içerisinde yaşadığımız kripto para çılgınlığının 2018‘ın ilk dönemlerinde biraz sakinleşmeye başlaması oldukça normal. Geçtiğimiz haftalarda çoğu önemli kripto para biriminde kritik düşüşler yaşandığını gördük ve bu düşüş sadece bir başlangıç gibi görünüyor. Eğer piyasadaki hareketler bu şekilde devam ederse geleceğin kripto piyasası hakkında neler beklenmesi gerektiği oldukça zor bir hal alacak. Çünkü içinde bulunduğumuz bu sektörde, tahmin edebileceğimizden çok hızlı bir şekilde bir şeyler değişebiliyor.

Kripto paraların fiyatlarının düşmesiyle birlikte toplumdaki popülaritesi de aynı doğrultuda düşme yaşıyor. Google Arama Motoru‘nun verilerine göre Bitcoin, Ethereum ve Litecoin için yapılan arama sayısında gözle görülür bir düşüş mevcut.

Google‘daki aramalar kripto para birimlerinin geleceğini belirlemek için tam olarak bir kriter sayılmasa da şu anki durum toplumun kripto paralara eskisi kadar ilgi göstermediğini bizlere gösteriyor. Piyasadaki fiyat düşüşleri Bitcoin ve diğer kripto paralara olan ilgide bir soğumaya neden oldu. Her halükarda mevcut piyasalardaki yükselişin bir momentum kazanmasıyla bu durum kolayca tersine dönebilir.

Google‘daki aramalara daha yakından baktığımızda Bitcoin için arama sıklığı son üç ayda %75 gibi yüksek bir oranda azaldı. Piyasaya şöyle bir göz attığınızda görebileceğiniz gibi bu düşüşün Bitcoin‘in fiyatındaki düşüşle doğru orantılı olması hiç de şaşırtıcı değil. Her ne kadar aynı durum Ethereum için de geçerli olsa da Ethereum uzun bir süredir sabit kalmayı başarmıştı. Litecoin‘e bakacak olursak aramalarda neredeyse hiç görülmüyor ancak bunu kötü bir durum olarak algılamaya gerek yok. Neticede Litecoin Bitcoin ve Ethereum kadar popüler bir kripto para değil.

Kripto para birimlerine yoğun ilgi gösteren çeşitli bölgelere baktığımızda Bitcoin‘in şu anda küresel olarak en ünlü kripto para birimi olduğunu görebiliyoruz. Ethereum ise daha çok Kuzey Amerika‘da, çeşitli Doğu Avrupa ülkelerinde ve Asya‘da popüler. Litecoin‘e baktığımızda ise Google‘ın grafiğinde herhangi bir yerde temsil edilmiyor ancak Bitcoin ve Ethereum gibi popüler kripto para birimlerinin popülaritesinin sırtından geçinerek kendisine pay çıkarabiliyor.

Esas soru ise 2018‘in kalanının nasıl geçeceği. Bitcoin fiyat tahminlerinin çoğu 2018‘in sonlarında kayda değer bir yükseliş yaşayacağı yönünde. Bu durumda yılın ilerleyen zamanlarında Bitcoin, Ethereum ve Litecoin ile ilgili daha çok arama sorgusu görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment