Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası Başkanı ‘Ani Fiyat Artışı’ Spekülasyonu Yapan Kripto Paralara Ateş Püskürdü

Çin Merkez Bankası Başkanı, Cuma günü yaptığı basın toplantısında kripto para spekülasyonu yapılmasına karşı sert eleştirilerde bulundu.

Çin’de her yıl düzenlenen siyasi etkinlik Two Sessions esnasında yapılan basın toplantısında konuşan Çin Merkez Bankası (PBoC) genel müdürü Zhou Xiaochuan, asıl kullanım amaçlarının dışına çıkarak spekülasyonlar yaratmaya başladıkları iddia edilen kripto para projelerini hedef aldı ve onları topa tuttu.

Zhou, “Kripto paraların birçoğunda, tüketiciler ve perakende yatırımcılar üzerinde ciddi olumsuz etki yaratabilecek çılgınca bir büyüme trendi görüldü.” dedi. “İnsanlara bir gece içerisinde zengin olma umudu veren ve spekülasyonlar oluşmasına ortam yaratan (kripto para) ürünlerinden hiç hoşlanmıyoruz.”

Merkez bankası Başkanının yaptığı yorum, düzenleyicilerin ICO’lar üzerinde yasak uygulanması ve iç pazarın dışındaki kripto para borsalarının çalışmaları üzerine düzenleyici hükümler getirmesinden sonra bile, yerel yatırımcılar için ilk para teklifleri(ICO) ve alım satım hizmetleri üzerinde POBK tarafından uygulanan baskıların artacağına işaret ediyor.

Ayrıca Çin resmi otoriteleri, halen ülkede sosyal medya kanallarını üzerinden ticaret hizmetleri sunan kripto para birimlerini engellemeye yönelik son zamanlarda aldıkları önlemleri de devam ettiriyor.

Bununla birlikte merkez bankası, blok zinciri teknolojileri geliştirme konusunda olumlu bir görüşe sahip ve tüketicilere gerçek hizmet sunmaya çalışan projeleri diğerlerinden ayrı tutuyor. Bu duruş, Çin Merkez Bankası’nın kripto para birimi araştırma laboratuvarı aracılığıyla kripto para teknolojilerinin uygulama alanlarını inceleyen çalışmaları ile de uygun.

Cuma günü Zhou, bu tür sahte umut dağıtan girişimler ve ani fiyat artışları karşısında insanları temkinli olmaya çağırdı.

“Teknolojik potansiyelleri yüksek olan blok zinciri projelerinin, hizmet vermeye başlamadan önce kapsamlı bir test yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde, bu tedbirsiz genişleme ciddi güvenlik ve finansal istikrar sorunlarına yol açabilir” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment