Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hükümetin Madenciliği Resmi Olarak Tanımasından Sonra, İran’da Bitcoin Fiyatı 24.000 Doları Geçti!

İran yakın zamanda kripto para madenciliğinin bir endüstri olduğunu resmi olarak tanıdığını duyurdu. Ülkenin merkez bankasıyla bağdaştırılan haber kaynaklarından olan IBENA’ya konuşan Firouzabadi, verdiği demeçlerde Bitcoin gibi kripto paralar için yapılan madencilik operasyonlarının artık “hükümet ve hükümete bağlı tüm kuruluşlar tarafından bir sektör olarak kabul gördüğünü” belirtti.

Uzmanlara göre hükümetin böyle bir adım atmasının temel nedeni ABD tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların İran’ı gerçekten zor bir duruma düşürmesinden kaynaklanıyor. Ülkedeki Bitcoin fiyatı bu yeni gelişmeden sonra bazı İran borsalarında 24.000 doları buldu.

Exir isimli kripto para borsası 1 BTC için 1,020,000,000 İran Riyali fiyat biçti. Bu miktar basın saatine göre 24,207 ABD dolarına tekabül etmekte ve BTC’nin geçtiğimiz senenin Aralık ayında ulaştığı 20.000 dolarlık fiyatın bile üzerine çıkmakta. Bitcoin’in küresel borsalardaki basın saatine göre fiyatı ise 7,380 dolar seviyesinde. İran içerisinde patlama yaşayan tek kripto para birimi Bitcoin değil çünkü Ethereum da piyasa fiyatı olan 280 doların aksine, İran piyasasında bunun çok yukarısı olan 900 dolardan işlem görmekte.

İran’ın mali düzenleyicisi konumundaki İran Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerde yeni tanınan bu kripto para madenciliği endüstrisi için kuralları ve sınırları belirleyecek. İran Yüksek Mahkemesi yetkililerinden Abolhassan Firouzabadi‘nin açıklamalarına göre söz konusu yasal çerçeve 18 gün içerisinde hazırlanıp taslak haline getirilecek.

Firouzabadi bunun yanı sıra IBENA isimli yerel haber kaynağına, ulusal bir kripto para birimi piyasaya sürmenin de gelecek vaat ettiğini ifade etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment