Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’nın En Büyük Borsası, Blockchain’e Geçiş Tarihini Erteledi

Avustralya’nın en büyük borsası olan ASX, Blockchain temelli işlemler için daha önce planladığı ve 2020 olarak duyurduğu entegrasyon tarihini bir yıl ileriye erteleyerek 2021 yaptı. Bu hafta şirketin yayınladığı rapora göre, borsaya ciddi katkı yapması beklenen Blockchain odaklı bu sistem için borsanın önemli figürlerine ve müşterilerine anket yapıldı ve alınan geri bildirimler toplandı.

Buna göre, 25 yıldır devam eden hali hazırdaki sistemin yerine geçmesi ve aynı zamanda büyük bir efektiflik ve tasarruf sağlaması beklenen Blockchain odaklı sistemin bir yıl ertelendiği duyuruldu. Konuyla ilgili açıklama yapan borsa yetkilileri, şunları söyledi:

”Yaptığımız çalışmalar ve aldığımız geri bildirimler sonucunda, bu kadar fazla fonksiyona ve de özelliğe sahip bir sistem için 2 yıllık bir sürenin yeterli gelmeyeceği fikrinde birlik ettik. Bundan ötürü de hem daha rahat çalışıp daha iyi araştırma yapabilmek için 2020’nin son çeyreği olarak belirlediğimiz hedef zamanda bir değişiklik yaptık ve 2021’in Nisan Mayıs arası olarak güncelledik.”

Bilindiği üzere Avustralya merkezli olan bu büyük borsa, Blockchain araştırmalarına ilk olarak 2015 yılında başlamıştı. Borsanın o dönemki yöneticisi olan Elmer Funke Kupper, yaptığı açıklamada da Blockchain için elinize 20 yılda bir geçen fırsatlardan birisi, tasarruf konusunda çok büyük fırsatlar sağladığını düşünüyorum, açıklamasında bulunmuştu.

Yapılan araştırmalar da, Kupper’i doğruluyor. Borsa yetkilileri, Blockchain tabanlı bir sisteme geçiş durumunda borsanın hali hazırdaki durumdan milyonlarca dolar daha az harcayacağını ve ciddi tasarruf edeceğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment