Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Çoğunluk Hisse Satışının Ardından Global Danışma Kurulunu Duyurdu: Justin Sun İddiaları Alevlendi

Çin merkezli popüler kripto para borsası Huobi Global, varlık yönetim şirketi About Capital Management tarafından satın alındı. Fakat bu satın alma işleminin arkasındaki asıl kişinin TRON (TRX) kurucusu Justin Sun olduğu düşünülüyor.

Yakın zamanlı bir habere göre About Capital Management, Huobi Global’in hisselerinin büyük çoğunluğunu satın aldı. 7 Ekim günü gerçekleşen anlaşma sonucunda About Capital’in Huobi yönetiminde hakim hissedar olarak söz hakkını eline aldığı belirtildi. Anlaşmanın boyutlarına dair net rakamlar açıklanmasa da milyar dolarlık bir ticaretin yapıldığı düşünülüyor.

Öte yandan Wu Blockchain tarafından çıkan haberlere göre About Capital sadece bir köprü görevi üstlendi ve ünlü milyarder Justin Sun asıl hissedar olarak arka planda yer aldı. Justin Sun her ne kadar ilk açıklamasında Wu’nun haberine katılmadığını söylese de birkaç gün sonra Sun’ın resmi Twitter hesabına Huobi’nin küresel danışmanı olarak bir ibare eklendi.

Justin Sun’ın söz konusu anlaşmayı neden gizli kapılar arkasından yaptığı net olarak bilinmese de birtakım ciddi olasılıklar öne sürülüyor. Bunların başında Çin hükümetinden tepki çekmek istememesi yer alıyor. Satın alma işleminin ardından duyurulan 5 kişilik Huobi Global Danışma Kurulunun arasında Justin Sun da yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!