Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Kurucusu Çoğunluk Hissesini 3 Milyar Dolara Satmak İçin Görüşmelerde Bulunuyor

Global kripto para borsası Huobi’nin kurucusu  Leon Li, şirketteki çoğunluk hissesini 3 milyar dolara satmak için görüşmelerde bulunuyor.

Bloomberg’ün 12 Ağustos tarihli haberine göre kurucu Leon Li, şirketteki çoğunluk hissesini satmak için bir dizi yatırımcı ile görüşmelerde bulunuyor. Şirketin %60‘lık dilimini satmak isteyen Li, satıştan yaklaşık olarak 2 milyar dolar ila 3 milyar dolar arasında bir değerleme elde etmeyi amaçlıyor.

Konuya aşina kaynakların iddialarına göre görüşmelerde bulunulan yatırımcılar arasında Tron kurucusu Justin Sun ve FTX kurucusu Sam Bankman-Fried yer alıyor. Ancak habere göre Justin Sun bir mesajda Li ile satış hakkında herhangi bir görüşme yapmadığını söyledi ve iddiaları yalanladı.

Ayrıca kaynaklardan biri olası bir anlaşmanın bu ayın sonuna kadar tamamlanabileceğini ileri sürdü.

Li’nin satış işlemi hakkında birkaç uluslararası kurumla görüştüğünü doğrulayan bir Huobi sözcüsü konu hakkında detay vermeden şu açıklamalarda bulundu:

Li, yeni hissedarların daha güçlü ve becerikli olacağını, Huobi markasına değer vereceklerini ve Huobi’nin büyümesini sağlamak için daha fazla sermaye ve enerji yatırımı yapacaklarını umuyor.

Hisse satışı gerçekleştiği takdirde kripto para piyasasındaki en büyük anlaşmalardan biri olarak tarihe geçecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!