Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yaşanan Düşüş Madencilerin 2. Çeyrek Raporuna Yansıyor

ABD merkezli Bitcoin madencilik şirketi Stronghold Digital Mining, finansal raporlarının açıklanma tarihini ertelediğini duyurdu.

Stronghold Digital Mining, 11 Ağustos tarihinde şirketin yatırımcı ilişkileri sayfasında yaptığı duyuruda, 2022 yılının ikinci çeyreğine ait finansal raporların açıklanacağı tarihi değiştirerek 15 Ağustos olarak belirlediklerini bildirdi.

The Block tarafından ulaşılan bilgilere göre, şirket sözcüsü, tamamlanması için birkaç güne daha ihtiyaçları olduğu önemli bir iş üzerinde çalıştıklarını belirtti. Sözcü, şirketin yaşanan bu gelişmenin ikinci çeyrek finansal raporlarında yer alması gerektiğine inandığını bu yüzden raporun açıklanmasının ertelendiğini ifade etti.

Uzmanlara göre, ikinci çeyreğin başından bu yana yaşanan Bitcoin’deki %40’lık düşüş, madencilik şirketlerini zorluyor. Önde gelen diğer madencilik şirketlerinden Core Scientific ve Hut8 ikinci çeyrekte zarar bildirirken Riot Blockchain ise finansal raporlarını açıklamayı ertelediğini bildirdi.

Riot Blockchain, sektörde yaşanan son olumsuzlukların değer düşüklüğüne neden olduğunu yeniden bir değerlendirilme yapılabilmesi için ek muhasebe sürecine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Ayrıca şirket, Ukrayna’da devam eden savaş ve küresel enflasyonist baskılar gibi çeşitli makroekonomik faktörlerden etkilendiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!