Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi ve Dominika Hükümetinden Dünyada Bir İlk: “Ulusal Token” Geliyor

Kripto para borsası Huobi, dünyanın ilk ulusal token’ını çıkartmak için Dominika hükümetinden onay aldı. Proje Justin Sun önderliğinde Tron (TRX) ağı ortaklığı ile yürütülecek.

Huobi, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada “Dominika Coin”i (DMC) çıkartmak için hükümetle anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Dünyada bir ilki temsil eden bu proje, Justin Sun önderliğindeki Tron ortaklığı ile yürütülecek ve token Tron ağı (TRC-20) üzerinde çalışacak. Projenin geliştirilmesine DMC Labs katkıda bulunacak. Açıklamaya göre söz konusu ulusal token “uygun bir zamanda” piyasaya sürülecek. Ayrıca DMC altyapısı önümüzdeki dönemde BitTorrent (BTT) aracılığıyla ERC-20 ve BEP-20 standartlarına uygun şekilde genişletilecek.

Web3.0 ve Metaverse’in küresel gelişimini ilerletmeye yönelik en son çabalarımızda Huobi, Dominika hükümetinin yetkisi altında dünyanın ilk ulusal tokenı DMC’yi (Dominica Coin) ortaklaşa başlatmak için Tron Network ve DMC Labs ile ortaklık kurdu. Burada yer alan taraflar, aynı zamanda bir ulus için bir ilk olan Dominica DID’yi (dijital kimlik) de uygun zamanda piyasaya sürecek. Hem Dominika DID hem de DMC ilk olarak Tron Network üzerinde entegre şekilde çalışacak.

Huobi, DMC’leri kimlik onayı yapmış Dominika vatandaşlarına airdrop ile gönderecek. Vatandaşların airdrop’a katılabilmek için KYC (müşteri tanıma) yaptırması gerekecek ve bu işlem için Dominika Dijital Kimliği borsa tarafından kabul görecek. Öte yandan kullanıcılar ya da vatandaşlar Dominika DID’leri için kaydolduğunda DMC token bulundurmaları gerekecek ve bu kayıt sistemi Huobi tarafından etkinleştirilecek.

DMC’nin avantajları neler olacak?

Dominica Metaverse’in gelecekteki aşamasında DMC, Metaverse’i temel bir token olarak inşa etmek için kullanılacak. DMC sahipleri metaverse’de çeşitli ayrıcalıklardan yararlanacaktır. Bununla birlikte DMC sahipleri, Huobi tarafından belirlenecek TRX, BTT, SUN, JST airdropları için hak kazanacaklar.

DMC sahipleri, Dominika hükümeti tarafından verilen ve sahiplerinin AB, İsviçre, İngiltere, Singapur, Rusya, Brezilya ve Hong Kong dahil olmak üzere dünya çapında 130’dan fazla ülke ve bölgede vizesiz erişime olanak tanıyan pasaportları alma fırsatına sahip olacak.

DMC’nin önümüzdeki süreçte Dominika’da yerel bir ödeme aracı olarak piyasada dolaşıma sokulması da planlanıyor.

Huobi geçtiğimiz haftalarda genel merkezini Dominikaya taşıyacağına dair güçlü sinyaller vermişti. Ayrıca Tron, adanın mirasını ve turizmini tanıtmak amacıyla ulusal bir fan token çıkarmak için Dominika hükümetiyle bir anlaşma imzalamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!