Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Global Genel Merkezini Taşıyor: Karayipler En Olası Hedefler Arasında

Asya’nın en büyük kripto para platformlarından biri olan kripto borsası Huobi Global, merkezini Karayiplere taşınmayı planlıyor.

Huobi Global, Tron ağının kurucusu ve şirketin danışmanı Justin Sun‘ın bir gönderisini retweet ederek Karayiplere taşınmayı planladığını doğruladı. 2013’te Çin’de kurulan borsanın merkezi şu anda Seyşeller’de yer alıyor. Huobi geçtiğimiz ay Hong Kong merkezli yatırım şirketi About Capital Management‘ın M&A fonu tarafından açıklanmayan bir miktar karşılığında satın alınmayı kabul etmişti. Bu anlaşmanın ardından kripto para camiasının popüler yatırımcısı Justin Sun şirketin danışmanlık koltuğuna oturdu.

Geçen yıl Grenada’nın Dünya Ticaret Örgütü Büyükelçisi olmak için Tron’un CEO’luğundan istifa eden Sun, bu hafta başında Financial Times‘a verdiği bir röportajda Karayipler’in “süper dost” kripto duruşu, İngilizce kullanımı ve genel hukuk temelli yasal sistemlerinin burayı şirket merkezleri için cazip bir bölge haline getirdiğini söyledi. Dominika, Panama ve Bahamalar’ın bu hamle için önde gelen ülkeler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Sun’ın etkisi göz önünde bulundurulsa, Dominika en olası hedef olabilir. Geçtiğimiz ay Tron, adanın mirasını ve turizmini tanıtmak amacıyla ulusal bir fan token çıkarmak için Dominika hükümetiyle bir anlaşma imzalamıştu.

Daha faydalı bir düzenleyici ortam arayışıyla Asya’dan Karayipler’e göç eden borsalar arasında FTX de yer alıyor. Borsa geçtiğimiz yıl merkezini Hong Kong’dan Bahamalar’a taşımıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!