Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi ve VEB Anlaştı, Hedef Kripto Para Sektörünü Kalkındırmak

Huobi, Rusya‘daki Vnesheconombank ile işbirliği yaparak yerel kripto para sektörünü kalkındırmaya çalışıyor. İkili tarafından açılan yeni “yasal laboratuvar”, Blockchain şirketlerinin yasal sorunlarını çözmekle uğraşacak.

Yerel Sektöre Destek

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Huobi bundan bir süre önce Rusya’da yeni bir ofis açtı. Bu ofis, müşterilere 24 saat boyunca Rusça olarak online hizmet sağlıyor.

Ana merkezi Singapur’da olan Huobi, Rusya’da bir süredir faaliyet gösteriyor. Şirket ülkede ofis açmadan önce dahi Rusya’daki bazı şirketlerle iletişime geçti ve bazı ortaklıklar kurmaya başladı.

Huobi’nin Rusya’daki ana ortağı ise devlet tarafından yönetilen Vnesheconombank (VEB). Huobi’nin Rusya şubesiyle VEB’in Dijital Dönüşüm Merkezi arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılıyor: Eğitim, yasal projeler ve Blockchain araştırmaları.

Bu ikili şimdi de yerel kripto para ve Blockchain şirketlerine yardımcı olabilmek için Huobi Legal Lab adlı yeni bir proje oluşturdu. Huobi Legal Lab, ‘dijital ekonomiye’ katkı sağlayan şirketlerle Rusya yasaları arasında adeta bir köprü görevi görecek.

Huobi Legal Lab bünyesindeki araştırmacılar ayrıca yerel kripto para sektörüyle ilgili çeşitli araştırmalar yaparak yeni tasarılar hazırlamayı planlıyorlar. Dolayısıyla Huobi Legal Lab’in amacı hem yerel şirketlerin mevcut yasalara uyum sağlamasını kolaylaştırmak hem de Rusya’daki kripto para ve Blockchain sektörlerinin genel olarak kalkınmasını sağlamak.

Huobi ve VEB bu amaç doğrultusunda Moskova Uluslararası İlişkiler Devlet Enstitüsü’nden (MGIMO) destek alacaklar. Legal Lab’in yöneticisi ise MGIMO profesörlerinden Elina Sidorenko olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment