Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi, Yeni Kamusal Blockchain İle Merkezsizleşmeyi Hedefliyor

Huobi Finans Zinciri’nin dün yayınlanan basın açıklamasında, blockchain servisleri firması ve kripto para borsası operatörü “planan teklifin finansal kurumların, işletmelerin ve borsaların kendi blockchainlerini tokenlaşmış varlıkları ve merkezsizleşmiş finans eylemlerine izin vereceğini” söyledi.

Huobi, girişimin teknik tarafı için blockchain ağı Nervos ile bir ekip kurdu. Bu ekibin, blockchain üzerinde ölçeklendirme ve diğer sorunların çözümü için çalışacağı biliniyor.

Bu ortak proje açık kaynak olacak ve birden fazla varlık için destek sağlayacak. Akıllı sözleşmeler düzenlenerek üçüncü taraf geliştiricilerinin çeşitli merkezsizleşmiş finans hizmetleri kurup dağıtım yapmalarına izin verilecek. Ayrıca, birden fazla ve yan zincir mimarilerine de destek verilecek.

“Düzenleyici dostu” olması hedeflenen Huobi Finans Zinciri, merkezsizleşmiş belirteçleri de destekleyecek ve “kullanıcını tanı” gibi kimlik protokol hizmetleri de sunacak. Bu sayede kara para aklamanın önüne geçileceği belirtiliyor. Huobi ayrıca, düzenleyicilerin ağ onaylayıcı olarak da katkı sağlayacağını düşünüyor.

Huobi’nin Blockchain Projesi Ne Zaman Kullanıma Hazır Olacak?

Açık kaynak kodun, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde kullanılma sunulması, 2020’nin ilk çeyreğinde testlerin tamamlanması ve ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Huobi Group’un CEO’su Leon Li’ye göre, Huobi kripto endüstrisinde lider konumda olmasına rağmen “kapsamı geniş değişikliklere uğraması muhtemel.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment