Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi’nin Delist Duyurusunun Ardından Stablecoin HUSD Sabitliğini Kaybetti: Yüzde 82’lik Düşüş

Huobi’nin pazarlamasında aktif rol oynadığı stablecoin HUSD, Huobi’nin kendisini delist edeceğini duyurmasının ardından %82 değer kaybetti.

Huobi’nin 27 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinden HUSD hizmetlerini durduracağını ve 4 Ekim’de listeden tamamen kaldıracağını açıklamasının ardından stablecoin, %82 değer kaybederek 0,28 dolara düştü.

Stable Universal tarafından ihraç edilen HUSD, daha öncesinde de eylül ayında %4 değer kaybederek 1 dolar sabitinden uzaklaşmıştı.

Borsanın HUSD’yi delist etme kararı, TRON’un kurucusu olarak bilinen Justin Sun’ın Huobi’nin üst düzey pozisyonlarından birine getirilmesinin ardından verildi. Justin Sun’ın HUSD’deki işlem hacmini kendi stablecoin’i USDD’ye kaydırmak için bu kararı aldığı iddia edildi.

Huobi hesaplarında HUSD bulunduran kullanıcılar ise HUSD düşüşünden etkilenmedi. Zira borsa, açıklamayı yaptığı tarihte kullanıcıların hesaplarında bulunan HUSD bakiyelerinin 1:1 oranında Tether (USDT) ile değiştirileceğini bildirmişti.

HUSD, 1 milyar doları aşan tarihinin en yüksek piyasa değerinden devasa bir düşüşle 68,6 milyon dolara indi. Öte yandan 24 saatlik işlem hacminde ise 1,22 milyar dolarla 2021 yılındaki rekoruna oldukça yaklaştı.

Huobi, HUSD’nin 2018 yılındaki lansmanından bu yana HUSD’nin pazarlanmasında aktif rol almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!