Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi’ye 200 Milyonluk USDT Transferi: Justin Sun Mı? Açıklama Var!

Kripto para borsası Huobi iflas söylentileriyle başa çıkmaya çalışırken TRON kurucusu Justin Sun’a ait olduğu iddia edilen bir adres borsaya 209 milyon dolarlık varlık yatırdı.

Huobi son günlerde ciddi FUD iddialarıyla boğuşurken yatırımcıların iflasa yönelik endişeleri sonrasında borsadaki likidite kısa sürede erimeye başladı. Tüm bu söylentilerin gölgesinde 8 Ağustos günü borsaya 200 milyon Tether (USDT) ve 9 milyon dolar değerinde 5.000 Ethereum (ETH) yatırıldı.

Yatırma işlemini yapan adres TRX’in ilk 10 sahibinden biri olduğu ve daha öncesinde Justin Sun’a ait bir adres olarak işaretlendiği için gözler doğal olarak Sun’a çevrildi. Fakat bir Huobi sözcüsü transfer işlemlerinin Sun tarafından yapıldığını yalanladı.

Öte yandan Sun tarafından desteklenen stUSDT’nin 400 milyon dolarlık kısmının Huobi’nin cüzdanlarında yer alması da dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

7 Ağustos tarihli Nansen verilerine göre borsadaki USDT likiditesi 85 milyon dolara kadar düşmüştü ve yapılan bu transferle birlikte 285 milyon dolara ulaştı. Veriler, Huobi’deki stablecoin rezervlerinin bir hafta içerisinde yaklaşık %30 eridiğini gözler önüne serdi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,1 değer kaybeden HT, yazım esnasında 2,60 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!