Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tabanlı Merkeziyetsiz Borsada Milyonluk İstismar: Sözleşmeyi Dondurdu!

Solana (SOL) tabanlı merkeziyetsiz borsa (DEX) Cypher, uğradığı 1 milyon dolarlık siber saldırı sonrasında akıllı sözleşmesini dondurduğunu açıkladı.

Solana tabanlı Cypher 7 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı duyuruda, bir siber saldırı veya istismar olayı ile karşı karşıya kaldıklarını bu nedenle borsaya ait akıllı sözleşmeyi dondurduklarını belirtti.

Borsa aldığı güvenlik önleminin yanı sıra ekiplerin bireyler ile birlikte çalıştığını ve saldırının nasıl gerçekleştiğine dair araştırmalarına devam ettiğini belirtti. Saldırının borsaya ne kadar zarar verdiği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Ancak DefiLlama verilerine göre ortalama 1,5 milyon dolar toplam kilitli varlık (TVL) değerine sahip DEX’in son 24 saat içerisinde 507 milyon dolara gerilediği görüldü.

On-chain veriler saldırganın 912 bin dolar değerinde 39.704 SOL ve 123 bin adet USD Coin (USDC) çaldığını ortaya koydu. Saldırganın borsaya toplam zararı 1 milyon doların biraz üstünde oldu.

Bunun yanı sıra borsa, saldırgana pazarlık için bir açık kapı bıraktı. Sonraki olası adımlar için saldırganla görüşmeye hazır olduklarını ima eden Cypher ekibi, bu konu hakkında müzakerelerin sürdürülebileceği birkaç iletişim kanalını kamuoyu ve saldırganla paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!