Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hut 8 Kripto Para Madencilik Firması, Çalışanlarını İşten Çıkartıyor!

4 Nisan tarihinde CBC’nin yayınladığı bir habere göre, Kanada tabanlı Bitcoin ve kripto para madencilik devi Hut 8, Alberta bölgesindeki tesislerinde çalışanları işten çıkartmaya başladı.

Hut 8 firmasının Drumheller ile Medicine Hat bölgelerindeki madencilik tesisleri Avrupalı madencilik devi Bitfury ile ortaklaşa açılmıştı. Drumheller tesislerinde çalışan eski bir eleman CBC’ye yaptığı açıklamada geçtiğimiz Ocak ayında kendisiyle beraber 20’ye yakın işçinin işten çıkartıldığını vurguladı. Hut 8 geçtiğimiz Ocak ayında küresel çapta %25 civarında küçülmeye gitse de, Alberta içerisindeki işten çıkarmaların çok daha büyük oranda olduğu söylenmekte.

Yaşanan işten çıkarmaların ve küçülmenin en büyük sebebinin 2018 yılı ayı piyasası ve bölgede artan elektrik masrafları olduğu biliniyor. 2018 yılında birçok kripto para birimi %80 civarı düşüş yaşamış ve Çin gibi bölgelerde de ciddi bir elektrik artışı olmuştu. İki faktör bir araya gelince kripto para madencilik firmaları için adeta kriz çanları çalmaya başladı.

2017 yılında kurulan Toronto merkezli Hut 8, bu tarihe kadar toplamda 7.300 BTC kazması ile bilinmekte. Hut 8’in yanı sıra dünyanın en büyük kripto para madencilik devlerinden Bitmain, Hut 8’in ortağı Bitfury, Canaan Creative gibi birçok kripto para madencilik firması geçtiğimiz tarihlerde ciddi işten çıkartmalara imza attı.

Bitmain, işten çıkarmaların yanı sıra İsrail içerisindeki şubesini de kapattı ve başka blockchain firmalarına yapacağı yatırımları da geçici bir süreliğine durdurduğunu açıkladı ki bunlar ayı piyasasının doğal sonuçları olarak görülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment