Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Craig Wright: Bitcoin, Bir Kripto Para Değil

Bitcoin Cash SV’nin en büyük destekçilerinden birisi olan ve geçmiş dönemde kendisini Satoshi Nakomoto olarak ilan etmesi ile gündeme gelen Craig Wright’tan bir ilginç çıkış daha geldi. ‘Faketoshi’ olarak da bilinen nChain’in baş bilimcisi, yaptığı açıklamada Bitcoin’in bir kripto para olmadığını iddia etti.

Wright, Bitcoin’in yasal anlamda bir onay mekanizması tarafından tanınmış olmaması sebebiyle, aslında BTC’nin bir para birimi olmadığını ifade etti. Bitcoin resmi olarak tanınana kadar birçok finansal kurumun kendi tokenize edilmiş ürünlerini ortaya çıkaracağını ifade eden Wright, aynı zamanda Bitcoin’in bir kripto sistemine de sahip olmadığını vurguladı.

Ne kriptografik, ne de bir para birimi olan BTC’nin bu yüzden kendi fikrine göre bir kripto para olmadığını söyleyen Wright, şunları ekledi:

”Kriptografi gizlilik içeren bir şey anlamına geliyor. Bitcoin ise bunun taban tabana zıttı bir şekilde konumlanmış durumda. Bitcoin en temel olarak halka açık bir defter ve hemen herkes, her şeyi görebiliyor.”

Wright, daha sonra Bitcoin’in finansal kredibilitesi hakkında da konuştu. BTC’nin finans alanını demokratize etme amacının gerçekçi olmadığını ifade eden başarılı isim, Bitcoin’in bunu başarma şansının imkansız olduğunu vurguladı.

Wright son olarak Bitcoin ağının kolay kolay ‘indirilemeyeceğini’ de sözlerine ekledi. Başarılı isim mistik bir quantum bilgisayarının bunu yapabileceği yönünde yapılan yorumların gerçek olmadığını ve bunların piyasaya korku salmak için yapılmış hamleler olduğunu açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment