Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hyundai Blockchain’i Araştırmak İçin IBM ile İşbirliği Yapacak

Güney Kore’nin dev isimlerinden Hyundai’nin alt şirketlerinden biri, Amerika’daki teknoloji şirketlerinden IBM ile işbirliği yapmaya başladı. Hyundai Commercial, IBM ile yaptığı işbirliği doğrultusunda Blockchain teknolojisini kullanıyor olacak.

“Ticari araçlar için finansal hizmetler veren” Hyundai Commercial, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan IBM ile işbirliği yapmaya başladı. Hyundai Commercial kurulan bu yeni ortaklık doğrultusunda Hyperledger Fabric adlı Blockchain platformunu kullanacak.

Halihazırda çeşitli şirketleri bünyesinde barındıran bu platform, şirketlere gerçek zamanlı veri takibi yapma imkanı tanıyor. Şirketler ayrıca bu platform üzerindeki verileri güvenli ve etkili bir şekilde yönetip, dağıtabiliyor. Hyundai Commercial bu teknolojiyi kullanarak normalde elle yapılan süreçleri otomatikleştirmek, bazı süreçleri dijitaleştirmek istiyor.

Hyundai tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre yine alt şirketlerden biri olan Hyundai Card da makine öğrenimi alanında IBM ile işbirliği yapıyor olacak. Bu işbirliğinin amacı, Hyundai müşterilerinin kullanabilecekleri yapay zeka tabanlı bir sohbet kutusu oluşturmak.

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden olan IBM, Blockchain alanındaki faaliyetlerini hızlandırmaya ve genişletmeye devam ediyor. Şirket hali hazırda bu teknolojiyi kullanarak finansa hizmetler, tedarik zinciri, hükümet, perakende, dijital hak yönetimi, sağlık ve sigorta gibi çeşitli alanlarda hizmetler sunuyor.

Geçtiğimiz gün paylaştığımız bir haberde IBM ile Banco Santander arasında imzalanan 700 milyon dolarlık anlaşmadan bahsettik. Banco Santander, bu anlaşma doğrultusunda Blockchain teknolojisini araştırıyor olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment