Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group CEO’su Terry Duffy: Kripto Paraların Başarısı İçin Hükümetlerin Katılımı Şart!

ABD’nin önde gelen türev piyasalarından birisi olan CME Group‘un CEO’su Terry Duffy, geçtiğimiz günlerde Bloomberg ile yaptığı bir röportajda kripto para sektörü ve kripto para birimlerini ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Duffy, hükümetler kripto para sektörüne girmeden, önde gelen ticari bankaların bu piyasaya girmesinin oldukça zor olduğunu ve hükümetlerin piyasaya dahil olmasının kilit önem taşıdığını vurguladı.

Bitcoin‘in dibi bulup bulmadığı sorusunu da yanıtlayan Duffy, bu konuda net bir cevap veremeyeceğini ve emin olmadığını dile getirdi. Röportajda JPM Coin hakkında da açıklamalarda bulunan Duffy, JPMorgan Chase tarafından yakında piyasaya sürülecek olan kapalı devre stabil koinin, olumlu bir sonuca sahip olduğunu aktardı. CEO bunun yanı sıra ilk başlarda kripto paralar ve Bitcoin’e karşı oldukça karamsar olan bir bankanın, artık birden fazla teklif ile piyasaya giriş yaptığını ve Goldman Sachs’ın da aynısını gerçekleştirdiğini ifade etti.

”İster itibari para, isterse de kripto para olsun, herhangi bir para biriminin başarısının anahtarı, hükümetler ile ilişkilidir. Bu yüzden bence hükümetlerin daha çok dahil olması gerekiyor.”

ABD’nin en büyük bankası konumundaki JPMorgan’ın, kendi stabil koinini çıkartacak olması ve bunu bankalar arası bir ödeme ağı için kullanmayı planlaması, aynı sistemi stabil koin detayı olmadan uygulayan Ripple için ise kötü bir gelişme olarak yorumlandı. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise konu hakkında geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada JPMorgan’ın yaptığının saçmalık olduğunu ve konuyu tam olarak anlamadıklarını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment