Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Bitcoin ETF’sini Değerlendirmeye Başladı! – NYSE Arca’nın Bitcoin ETF’si Onaylanacak Mı?

15 Şubat tarihinde yayınlanan resmi bildiriye göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 11 Şubat tarihinde, NYSE Arca’nın yaptığı Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonu (ETF) kural değişikliği başvurusunu değerlendirmeye başladı.

NYSE Arca söz konusu başvuruyu Bitwise Bitcoin Tröst şirketi ile beraber yaptı ve başvuru 28 Ocak tarihinde bildirilse de, SEC başvuruyu 11 Şubat tarihinden itibaren değerlendirmeye başladı. SEC, 15 Şubat tarihinden itibaren ilgili başvuruya cevap vermek için 45 günlük süreye sahip. ABD’li regülatör teklifi değerlendirmek için daha fazla süreye ihtiyaç duyulduğu kararını öne sürerse, değerlendirme süresini 90 güne kadar daha uzatabilir ancak bunu yaparken ek sürenin gerekliliklerini belirtmek zorunda.

Bunun yanı sıra aynı önceki ETF tekliflerinde olduğu gibi, bildirim yayınladığından itibaren halk kural değişikliği hakkındaki fikirlerini 8 Mart 2019 tarihine kadar SEC’in sitesinde belirtebilir.

NYSE Arca ve Bitwise bir Bitcoin ETF piyasaya sürme fikrini ilk olarak Ocak ayında duyurmuştu. Bunun yanı sıra NYSE Arca’nın 2018 yılının bir haftası içerisinde birden çok Bitcoin ile ilgili ETF piyasaya sürmek için izin almak istediği de gelen haberler arasında. Borsa NYSE Arca üzerinde listelenmiş toplam beş ayrı ETF piyasaya sürmek istiyordu ve ETF’lerin CME ile CBOE üzerindeki Bitcoin vadeli sözleşmeleri fiyatı ile bağlantılı olacağı da açıklandı.

SEC, bugüne kadar yapılan dokuz ETF başvurusunu reddetse de, özellikle VanEck ve CBOE tarafından yapılan ortak başvuru kripto para severleri ciddi anlamda heyecanlandırmakta. Yaşanan ertelenmeler ve ABD hükümetinin kapalı kalması yüzünden başvurunun çekilip yeniden yapılması, heyecanı bir nebze olsun dizginlemiş gibi gözükse de, kripto para topluluğu olası bir Bitcoin ETF kabulü ile yeniden 20.000 dolar seviyesini görebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment