Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Araştırması: Otomotiv Endüstrisi Yöneticilerinin Yüzde 62’si, Blockchain Konusunda İyimser

Görünüşe göre otomotiv endüstrisinin büyük bir çoğunluğu, blockchain konusunda iyimser. IBM tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sektörün önde gelen yöneticilerinin %62’si, Bitcoin‘in tabanında yatan blockchain teknolojisinin 2021 yılına kadar otomotiv endüstrisinde köklü değişiklikler yapacağına inanmakta.

Bunun yanı sıra, araba üreticilerinin %95’i, önümüzdeki üç yıl içerisinde ”orta ile önemli” derecede blockchain yatırımı yapmayı planlıyor. ”Daring to be First” isimli IBM araştırmasına göre, blockchain – en azından yöneticilerin düşüncelerine göre – otomotiv endüstrisini tamamiyle değiştirebilir ve sahip olduğu şeffaflık ile tedarik zinciri yönetimi ile finansal işlemleri hiç olmadığı bir seviyeye getirebilir.

Otomotiv Endüstrisi Blockchain Konusunda İyimser

Araştırmanın bazı önemli noktaları şu şekilde:

  • Yöneticilerin %62’si blockchain’in önümüzdeki 3 yıl içerisinde endüstride itici bir kuvvet haline geleceğini düşünüyor.
  • Yöneticilerin %54’ü, yeni iş modellerinin blockchain’e yapılacak yatırımları arttırıp etkileyeceğini düşünmekte.
  • Yöneticilerin %54’ü, önümüzdeki üç yıl içerisinde ilk ticari blockchain ağı yatırımını yapmayı planlamakta.

Endüstri liderleri blockchain teknolojisinin sağladıklarının, akıllı kontrat kullanımı ile birleşince endüstri için eşsiz bir fırsat olduğunu vurguladı.

”Bir aracın montajına binlerce parça gönderilmekte. Bu parçaların takibini ve doğrulaması yapmaktaki kısıtlamalar, söz konusu parçaların diğerleri ile entegre edildiğinde düzgün çalışmamasına neden olabilir. Daha sonra da performans sorunları ve müşteri memnuniyetsizliği ortaya çıkabilir.”

Blockchain teknolojisi şimdiden tedarik zinciri takibinden tutun da, bankacılık sektöründe, sigortacılık sektöründe, hükümetlerde ve daha adını sayamadığımız bir çok alan ve sektörde kullanım görmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment