Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Blockchain Odaklı İki Yeni Fikir Geliştirdi ve Patentlerini Aldı

Uluslararası teknoloji devi IBM, Blockchain ile ilgili iki tane yeni patent almayı başardı.

Aalanının en büyük isimlerinden biri olan IBM, Blockchain teknolojisiyle ilgili yaptığı çalışmalara devam ediyor. Şirket son zamanlarda bu teknolojiyle ilgili iki yeni sistem geliştirdi ve bunların patentini almayı başardı.

ABD’deki Patent ve Marka Ofisi tarafından onaylanan ve resmi olarak yayınlanan belgelere göre IBM Blockchain teknolojisini ağ güvenliğini sağlamak için kullanmayı planlıyor. Şirket ayrıca bu teknolojiyi veritabanı yönetimi konusunda da test etmek istiyor.

Şirketin ağ güvenliğiyle ilgili aldığı Blockchain patentinde bu gibi teknolojilerin “veri güveniğini sağlamak için kullanılabilecekleri” belirtiliyor ve şöyle ekleniyor:

“Düşük güvenlik düzeyleri sayesinde olay günlüklerine erişimi açabilir; yüksek güvenlik düzeyleri sayesinde ise bu kayıtlara erişimi kısıtlayabilirsiniz. Hackerların bu sisteme sızmalarını önlemek için ise yeni bir güvenlik ayarına ihtiyaç duyulabilir.”

IBM bu ağların güvenliğinin Blockchain ile sağlanabileceğine inanıyor. Şirket Blockchain’in veritabanı yönetimi alanında da epey verimli olabileceği görüşünde.

Şirket açıklamalarına göre günümüzdeki veritabanı yönetim sistemleri (DBMS) pek çok açıdan yetersiz kalıyorlar ve bu ciddi sorunlara yol açabiliyor. DBM’ler sayesinde “veri saklama sürecinin” veriye erişim, ve saklanmış veriyi kullanım gibi süreçlerden ayrıldığını belirten IBM, şöyle ekliyor:

“DBM’ler genelde bu sistemlerdeki ağır iş yüklerini kaldırabilmek için çok ciddi oranda kaynak tüketirler. DMB’leri Blockchain tabanlı bir veritabanı kullanarak yönetmek daha kullanışlı olabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment