Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Bir Blockchain Patenti Daha Aldı

Teknoloji devi IBM, Blockchain tabanlı yeni bir veri paylaşım metodu geliştirdiği için patent almayı başardı.

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan rapor, teknoloji sektörünün en büyük isimlerinden biri olan IBM’in Blockchain üzerinde çalışmalar yapmaya devam ettiğini gösteriyor. 23 Nisan’da yayınlanan bir rapora göre IBM Blockchain ile ilgili yeni bir patent almayı başardı.

IBM’in Kasım 2017 tarihinde Mobil Araçlarda Bilgi Paylaşımı adı altında yaptığı bu patent başvurusunun onaylanması her ne kadar uzun sürse de nihayet onaylanabildi. IBM böylece Blockchain tabanlı bir mobil veri paylaşım metodu geliştirdiği için patent almayı başarmış oldu.

IBM tarafından geliştirilen bu platform belli başlı kaynaklardan bilgi toplayıp bu bilgileri ağdaki düğümler arasında dağıtabiliyor. Toplanan bu bilgiler daha sonra (güvenli olduğu müddetçe) birkaç farklı mobil cihaz aracılığıyla paylaştırılabiliyor.

Ağa bağlanan cihazlar böylece oldukça kısa bir süre içerisinde bilgi paylaşımı yapabiliyor, bu süreci güvenli bir şekilde yürütebiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • derdest
    Posted 24 Nisan 2019 - 13:23 13:23

    adamlar fiziki para olayının bitme zamanının geldiğine inanıyorlar ve çalışıyorlar. anlayacağınız bu pazarda biz de yerimizi almak için uğraşmalıyız ama ortada öyle bir durum da yok gibi görünüyor ve ABD yine dünya genelinde kendi coin i pazarlayacak ve kullanıma mecbur bırakacak.

Leave a comment