Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Blockchain Projelerine Özel Oluşturulmuş Kayıt Sistemine Katıldı

IBM 13 Eylül’de bir açıklama yaparak yeni bir Blockchain-kayıt sistemine katıldığını duyurdu.

Unbounded Registry adı altında oluşturulan bu yeni proje Blockchain startuplarından HACERA tarafından yönetiliyor olacak. Projenin amacı çeşitli Blockchain projelerinin “merkezsiz bir şekilde kayıt yaptırmalarını, araştırma yapmalarını ve diğer projelere katılmalarını” sağlamak.

Konuyla ilgili önceden yapılmış olan açıklamalara göre proje Blocckhain sektöründeki belli başlı sorunları çözmeyi hedefliyor. Projenin çözmeye çalıştığı sorunlar arasında Blockchain projeleri için rezerve edilmiş isimler, Blockchain ağlarının ve uygulamalarının bulmanın epey zor olması, alana-özel işlevler ve hizmetler bulunuyor.

HACERA tarafından yönetilen bu kayıt sistemine Intel, Huawei, Batavia, Hitachi ve Avustralya Blockchain Birliği de katılmış durumda.

IBM’nin Blockchain teknolojisiyle ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Teknoloji devi olan IBM daha bu ayın başlarında yaptığı bir duyuruda Stellar’ın “neredeyse gerçek zamanlı olarak” işlem yapmayı sağlayan Blockchain ağına (Blockchain World Wire) katıldığını açıkladı. Stellar bu ağı bankalar arasında gerçekleşen uluslararası işlemleri daha verimli hale getirmek için geliştirdi.

IBM Ağustos ayında ise Danimarka merkezli lojistik devlerinden Maersk ile bir araya gelerek Blockchain sektörünü lojistik sektörüne uyarlamak için yeni çalışmalar başlattı. Bu iki dev tarafından oluşturulan platform, tedarik zincirindeki her bir kargonun gerçek zamanlı olarak takip edilmesini sağlıyor.

IBM’nin teknoloji alanındaki danışman birimi olan IBM iX, Mediaocean adlı bir yazılım üreticisiyle işbirliği yaparak dijital medya işlemlerini takip etmeyi sağlayan yeni bir Blockchain platformu geliştirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment