Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Blockchain Teknolojisinde Microsoft’tan Daha Önde

Blockchain teknolojisi son günlerde fotokopi makinalarından finansal işletmelere kadar her yerde baş gösteriyor. Ancak son zamanlarda “Blockchain Kurumsal Anketi” adı altında yapılan bir anket IBM‘nin blockchain teknolojisi yayılımında en başarılı şirket olduğunu tespit ediyor.

Piyasa araştırma firması Juniper Research tarafından üstlenilen anket, dört yüz üst düzey yöneticiyi içeriyordu ve IBM‘i Microsoft ve Accenture gibi diğer sektör devlerinden önce sıralamıştı.

Anket aynı zamanda blockchain teknolojisi için umutlu bir gelecek vaat ediyordu.Cevap verenler arasından %67’si bu teknolojiye $100.000’dan fazla yatırım yaptığını, ve %91’i ise 2017 yılında en az bu miktar kadar harcama yapacağını söyledi.

Bilinci arttırma, yayılma

Raporda ayrıca, Blockchain teknolojisi hakkındaki farkındalığın son 12 ayda çarpıcı bir şekilde arttığını ve bunun da önceden düşünülenden çok daha fazla benimseme örneği olduğunu gösterdi. Anket şöyle diyordu:

“Bütün şirketlerin blockchain teknolojisini 12 ay öncesine göre daha iyi anlamış oldukları gayet açık ve net.Bu, kısmen Blockchain‘in çeşitli kullanım durumlarında kullanılma potansiyeline sahip olduğunun bilincinde olarak, dahili olarak ve üçüncü şahıslarla ortak olarak Ar-Ge’deki (araştırma ve geliştirme) artıştan kaynaklanmaktadır.Araştırma projelerinin sayısı arttıkça hem katılımcılar arasında hem de endüstrilerinde başka yerlerde farkındalık oluşuyor ve rakip firmalar da dağıtımdan bir rekabet avantajı kazanmaya çalışsınlar mı diye düşünmeye başlıyor “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment