Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jamie Dimon’ın Bitcoin Açıklamaları Piyasayı Suistimal Ediyor

JP Morgan başkanı Jamie Dimon’ın başı, Bitcoin’e “dolandırıcılık” dediğinde İsveç’li finansal otoritelerle belaya girmiş olabilir.

Kısa zaman önce JP Morgan Chase baş yöneticisi Jamie Dimon kripto para topluluğunu sinirlendirecek “dolandırıcılık” açıklamasında bulundu. Dimon’ın açıklamaları ve Bitcoin piyasasının düşüşünden sonra JP Morgan Securities Ltd., müşterileri için Bitcoin temelli teminatsız borç senetleri satın aldı. Raporlara göre Londra merkezli algoritmik likidite sağlayıcısı Blockswater, Dimon‘ın Avrupa Birliği‘nin Market Abuse Regulation makalelerini çiğnediğini söyledi.

Jamie Dimon’ın halka açık iddiaları yatırımcıları zarara uğratan “Piyasa Suistimali”

Blockswater, Dimon‘ın şirketin menfaatleri için değerleri etkilemek adına yanıltıcı bilgi vererek piyasayı suistimal ettiğine inanıyor. Piyasa manipülasyonu AB hukukuna göre ceza gerektiren suç olarak sayılıyor. Birleşik Krallık likidite sağlayıcısı Dimon’ın Bitcoin açıklamalarından sonra JP Morgan’ın BTC senetleri almasının şüpheli gözüktüğünü söylüyor.

Blockswater yöneticisi Florian Schweitzer: “Jamie Dimon‘ın iddiaları Bitcoin itibarını zedelemekle kalmadı, kendi müşterilerine ve finansal sisteme katkıda bulunmak isteğiyle çalışan yeni işletmelere de zarar verdi.”

Dimon’ın açıklamaları ve şirketinin satın aldığı senetler şüphe çekiyor

Şirket, Stockholm merkezli borsa Nasdaq Nordic‘ten Bitcoin türevi senetler satın alınca Swedish Financial Supervisory Authority‘ye “piyasa suistimali” raporu sunduğunu belirtti. Schweitzer, şirketin satın alımı başkanlarının açıklamalarından önce de sonra da yaptığını ve “piyasa suistimali gibi koktuğunu” söyledi.

Haber kaynağı City A.M.‘e göre Blockswater‘ın günlük işlemleri Blockchain-temelli Bitcoin gibi varlık türleriyle ilişkili oluyor. Yayımın sütun yazarı Courtney Goldsmith, JP Morgan‘a ulaşmaya çalışsa da şirket açıklama yapmayı reddetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment