Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ViaBTC Çin’in Kontrolünde Olmayan Bir Borsa Başlatacak

Çin Halk Cumhuriyeti’nin yeni kararının yarattığı anlaşmazlıklar birçok kişiyi endişeye düşürdü. ViaBTC şirketi ise bu aykırılığı alttan almayarak Çin dışında faaliyet gösteren bir alım-satım platformu satışa süreceğini açıkladı. Bu ilginç kararın nasıl sonuçlar doğuracağını ise hep birlikte göreceğiz.

Denizaşırı bir borsa piyasaya sürmek bir Çin firması olmasına rağmen herhangi bir yerde işlem göstermesini karşısında engel bulunmayan ViaBTC için çok mantıklı gözüküyor. Şimdilik Bitcoin ile alakalı şirketler için Çin’in dışında kalmak en doğru karar, çünkü ne olursa olsun, Çin Yuanı  borsasının askıya alınması geçici olsa da bu süreç yıllar sürmese de ayları bulabilir.

ViaBTC’nin denizaşırı borsa planı

ViaBTC’nin daha önce de ne boyutta bir uluslararası kullanıcı akınına maruz kaldığı göz önünde bulundurulduğunda bu plan pek şaşırtıcı değil. Şirket kullanıcılarının 3’ünden 1’inin Çinli olmadığını öne sürüyor. Bu da şirketin hizmetlerinin gittikçe artan bir ilgi gördüğünün göstergesi. Şirketin bir hafta içerisinde Çin’deki tüm işlemlerini sonlandırılacağı da düşünüldüğünde olabildiğince hızlı yeni etkinlik planları kurulması gerekti. Yeni düzenlemelerle bulut madenciliği ve maden havuzları hizmetlerinin etkilenip etkilenmeyeceği ise henüz belli değil.

Şimdilik bu yeni borsa ile alakalı birçok varsayım mevcut. Henüz ismi, faaliyet göstereceği ülke ya da piyasaya sürülüş tarihi resmî olarak belirlenmiş değil. Yine de daha fazla Bitcoin borsası görmek, kripto para dünyasında rekabetin her zaman yararlı olmasından ötürü iyi bir gelişme. Özellikle yeni platform Euro, Rus Rublesi ve Asya para birimleri gibi daha uluslararası birimlere de destek gösterebilirse.

Çin’in banlamasının piyasayı daha fazla aksatmayacağı artık ortada. Şirketler farklı etkinlik alanlarında yeni platformlar çıkardıkça tüm problemler geride bırakılacak. Sonunda da Çin bu sektörde dünyanın kalanı ile tüm ilişiğini kesmek zorunda kalacak. Bu akıllıca verilmiş bir iş kararı mı, hep birlikte göreceğiz. ViaBTC’nin atıldığı bu ilginç tecrübe ise izlenmeye değer olacak. Kesin olan tek şey ise Çin’deki şirketlerin konuyla alakalı kalmakta zorlanacakları.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment