Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee: Çin Bitcoin Madenciliğini Yasaklamayacak

Çin hükümeti Bitcoin / Yuan ticaretine artık izin vermeyeceğini duyursa da durumla ilgili hala birçok soru işareti var. Büyük borsaların Yuan ile Bitcoin ticaretini durduracağı kesinleşti ancak Bitcoin madenciliğinin bundan etkilenip etkilenmeyeceği hala muğlak. Litecoin’in kurucusu Charlie Lee‘ye göre madenciliğin yasaklanması söz konusu olmayacak ancak yine de Lee’nin tweetini doğrulayacak bir kaynak yok.

Kriptopara madenciliğinin Çin’de alınacak bir karardan etkilenmesi çok olası görünse de madenciliğin yasaklanmasına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Fakat Çin Halk Bankası ve hükümet madenciliğin yasal olacağına ilişkin bir açıklama da yapmadı. Büyük resme baktığımızda bu belirsiz bekleyiş Çin’de Bitcoin madenciliğinin mevcut halde zor durumda olduğunu gösteriyor.

 

Charlie Lee‘nin attığı yukarıdaki tweet’e göre Çin‘in kriptopara madenciliğini yasaklamak gibi bir planı yok. Lee her ne kadar güvenilir kaynakları olduğunu söylese de haberin doğruluğunu ileriki günlerde hep birlikte göreceğiz. Çoğu kişinin bildiği üzere Çin’deki kriptopara madenciliği Bitcoin ağına yüksek oranda hash gücü sağlıyor. Bu Litecoin ve diğer birkaç kriptopara için de geçerli. Eğer bu durum birden durdurulursa birçok kripto para için oldukça vahim sonuçlar doğurabilir.

Çin’in kriptopara madenciliğini yasaklaması için aslında pek bir sebep yok. Her şeyden önce Çin kriptoparalara bir yasaklama getirmiyor. Basitçe, Yuan başta olmak üzere ülkedeki sermaye çıkışını daha sıkı kavramak ve kontrol etmek istiyor.

Çin hükümeti kriptopara borsalarını da yasaklamıyor. Aslında kriptopara borsası kullanıcıları farklı kriptoparalar arasında sorunsuz bir şekilde ticaret yapabilecek. Ancak ulusal para birimleri üzerinden bir değerleme yapılmadan.
Bu durum Çin’in kriptopara madenciliğine izin vermesi için birçok sebep doğuruyor. Çin’deki yatırımcıların farklı metotlarla, resmi para birimlerini kullanmadan kriptopara ticareti yapması da olası.

Madenciliğin yasaklanmayacağını varsayarsak Çin’de işlerin ilginç bir hal alacağı kesin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ozan
    Posted 24 Eylül 2017 - 21:13 21:13

    charlie Lee twitter hesabından böyle bir tweet atmadığını,montaj olduğunu yazdı.Çok ciddiyetsiz yaptığınız iş.

Leave a comment