Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM ve Mücevher Endüstrisi Elmasların Kaynağını Takip İçin Blockchain’i Kullanacak

IBM, altın ve elmas sektörü liderlerinin, mücevher parçalarının kaynağını takip için bir blockchain ağı geliştirmek üzere kendileriyle ortaklık kurduğunu, 26 Nisan’da  bir blog gönderisiyle duyurdu.

TrustChain Girişimi olarak adlandırılan bu ortaklık, tedarik zinciri boyunca her türlü şeffaflığı sağlamayı amaçlamakta.

IBM Blockchain Platform ve Hyperledger Project‘e dayanan bu girişim, elmasları ve değerli taşları kaynaklarından perakende satış noktalarına kadar takip etmek ve doğrulamak için tasarlandı. Mücevher alımlarında müşterilerin etik açıdan emin olmasını amaçlayan sistem “dijital doğrulama, süreç doğrulama ve üçüncü taraf gözetimini” sağlamakta. IBM Global Industries Platforms ve Blockchain şirketinin Kıdemli Başkan Yardımcısı Bridget van Kralingen şöyle dedi:

“Tüketiciler satın aldıkları mücevherlerin kalitesi ve kaynağı konusunda derinden ilgileniyorlar. Bu, tüketicilerin yüzde 66‘sının küresel olarak sürdürülebilir markaları desteklemek için daha fazla harcama yapmaya istekli olduğu gerçeğiyle kanıtlanmıştır. TrustChain sistemi, blockchain’in endüstrileri şeffaflık ve tüketiciye özel olarak fayda sağlayan uygun yeni iş modelleri aracılığıyla nasıl dönüştürdüğünün bir örneği. ”

Duyuruya göre, takip edilebilen bu ürünler yıl sonuna kadar mücevher tüketicilerine sunulacak.

Bu yılın başlarında, Kanadalı  elmas üreticisi Lucara Diamond şirketi, elmasların üretim sürecini takip için blockchain teknolojisine dayanan bir dijital platform olan Clara Diamond Solutions‘ı satın almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment