Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa, Kripto Paraları “Taşınabilir Mülkiyet” Sınıfına Alarak Uygulanan Vergi Oranını Düşürdü

Fransa’nın yerel haber kanalı Le Monde’nin 26 Nisan tarihli raporuna göre, Danıştay (Conseil d’Etat), kripto paralar üzerindeki vergi oranını önceki %45 seviyesinden sabit %19 bandına düşürdü.

Danıştay, vergi düzeyindeki bu değişikliğin salt ticari veya ticari olmayan faaliyetlerden ayrı olarak yeni bir Bitcoin sınıflandırmasından kaynaklandığını söyledi:

“Bitcoin’lerin satışı, artık taşınır malların sermaye kazanımları kategorisinde değerlendirilecek.”

Sabit vergi düzeyinin dışında kalacak olan faaliyetler, “ticari olmayan kazançlar” sınıfında vergilendirilecek olan kripto para madenciliğine bağlı kazançlar ve hem endüstriyel hem de ticari kazanç olarak vergilendirileceği bildirilen, mesleki faaliyetler sonucu elde edilen gelirler olarak belirlendi.

Le Monde, kripto paralara uygulanan vergi oranındaki değişikliğin, vatandaşların bu yılın başlarında Temmuz 2014’ten beri yürürlükte olan kripto para işlemlerine ilişkin düzenlemelerin değiştirilmesi adına Fransa’nın en yüksek düzenleyici kurumuna başvurmasından sonra gerçekleştiğini belirtti.

Fransa bu sene kripto para birimlerine ilişkin düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Yılın başında, maliye bakanı yönetmeliği incelemek için bir kripto görev birimi oluşturdu ve mart ayına gelindiğinde hükümet, düzenlemeler yürürlüğe konuluncaya kadar yatırım şirketlerinin kripto paralarla işlem yapmasını yasakladı.

Yine mart ayında, Fransa’nın finans piyasaları düzenleyicisinin ICO’nun geliştirilmesini teşvik edecek yasalar araştırdığı da bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment