Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa, Bir Ekip Kurarak Kripto Para Ticaretini Denetlemeye Hazırlanıyor

Daha önce sizlerle paylaştığımız haberlerde, devletlerin kripto para yasaklanması konusunda düzenlemeler yaptıklarını belirtmiştik. Özellikle İsviçre ve Singapur, son dönemde bu haberler ile adından söz ettirirken, şimdi de Fransa; kripto paraların düzenlenmesine yönelik bir ekip kurulacağını açıkladı.

Fransız basınında çıkan haberlere göre, Fransa ekonomi bakanı Bruno Le Maire, yaptığı açıklama ile ülkede kripto paraları denetleyecek bir ekibin kurulması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Pazartesi günü konuşan Ekonomi bakanı, kurulacak ekibin kripto para ticaretinde birtakım başucu kurallar koyacağını ve bu teknolojinin kötüye kullanımını teşvik eden kişilerin veya bu teknolojiye kötüye kullananların cezalandırılmasında görev alacağını açıkladı.

Fransa basınına konuşan Le Maire, şunları söyledi:

”Elbette her ülke gibi biz de dengeli bir ekonomi istemekteyiz. Bitcoin veya benzeri paralar kullanılarak yapılan spekülasyonların ülke ekonomisine zarar vermesini ise istemiyoruz.”

Le Maire’nin kuracağı bu çalışma ekibinin başında ise Fransız Merkez Bankası’nın eski başkanı Jean Pierre Landau‘nun bulunacağı belirtildi.

Landau hakkında konuşan Fransız ekonomi bakanı:

”Jean Pierre Landau’nun görevi kripto para piyasalarının düzenlenmesi denetlenmesidir. Bununla birlikte bu paralar kullanılarak yapılan vergi kaçırma, kara para aklama ve terör finanse edilmesi gibi konuların tespitinde ve ilgili kişilerin Fransız yargısına teslim edilmesinde de bize yardımcı olacaklar.”

Hatırlanacağı üzere, Fransa ekonomi bakanı Le Maire, geçtiğimiz ay, G-Summit 2018’de yaptığı açıklamada, ülkesinin Bitcoin ve benzeri kripto paraların düzenlenmesi için yakın zamanda harekete  geçeceğini açıklamış ve Arjantin’de Nisan ayında düzenlenecek toplantıda da Bitcoin meselesinin enine boyuna tartışılması gerektiğini vurgulamıştı.

O dönem yaptığı açıklamasında, spekülasyon riskine dikkat çeken Le Maire, şunları söylemişti:

”Kripto para piyasasının spekülasyonlara açık olduğu aşikar. Bu sebeple bu durumu gözden geçirmeli ve aramızda konuşmalıyız. Bu sayede durum değerlendirmesi yapabiliriz. İlerde de tüm G-20 ülkelerinin katılımı ile bu paraların düzenlenmesini etraflıca tartışabiliriz.”

Dün de, Almanya cephesinden benzeri açıklamalar yapılırken, Almanya Merkez Bankası, kripto paraların sadece ulusal düzeyde değil, global çapta düzenlenmesi gerektiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment