Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Xapo CEO’su Gelecekte Yalnızca Bir Blockchain Olacağını Düşünüyor

PayPal yönetim kurulu üyesi ve Xapo CEO’su olan Wences Casares ile PayPal CEO’su Dan Schulman arasında 12 Ocak’taki görüşmede Casares maddi değerleri Dünya çapında aktarabilecek tek bir “güçlü” Blockchain fikrinden bahsetti ve bu Blockchain’in büyük ihtimalle Bitcoin’e ait olacağını söyledi. Casares aynı zamanda Bitcoin‘in apolitik bir değer standardı olabileceğini söyledi.

Patagonia, Arjantin’de büyüyen Casares röportajda çocukken ailesinin bankacılık hataları ve hiperenflasyon gibi sebepler yüzünden üç kez her şeyi kaybetmesine tanıklık ettiğini söyledi. Birçok teknoloji uzmanı gibi Casares de Blockchain teknolojisinin ortaya çıkışını, internetin ortaya çıkışına benzetiyor.

Casares 2017 yılının başlarında Bitcoin fiyatının en nihayetinde 1 milyon $’a ulaşacağını tahmin etmişti. 12 Ocak’taki röportajda Casares bu tahminini yineledi ancak bu sefer tahmininde bazı değişiklikler yaptı. Casares Bitcoin’e ve genel olarak kripto paralara “ilginç deney” dedi ve bu deneyin başarıya ulaşması halinde Bitcoin’in 1 milyon $’ı göreceğini söyledi:

“Aynı zamanda bu deneyin başarılı olma ihtimalinin %50’den fazla olduğunu düşünüyorum. Eğer bu gerçekleşirse dünya çok, çok değişecek… Aynı zamanda inanıyorum ki bu deney başarıya ulaşırsa bir Bitcoin bir milyon dolar değerinde olacak.”

Casares aynı zamanda bu “deneyin başarısız olmasının en az %20 ihtimali olduğunu” düşündüğünü söyledi. Casares’in dijital paralar hakkındaki bu olumlu görüşleri yalnızca olumlu fiyat tahminleriyle kısıtlı kalmıyor. Casares dijital paraların yüksek fiyatlı varlıklar olmaktan çok daha öteye gidebileceklerine inanıyor:

“Bitcoin’in küresel çapta standart değer olduğu bir dünya hayal edebiliyorum – dünyanın ilk küresel ve politik olmayan standart değeri ile dünyanın ilk küresel ve politik olmayan ödeme standardının birleşimi… Paranın demokratikleştirilmesi konusunda şuana kadar gördüğümüz en büyük adım olur.”

Casares’e göre kripto paraların geleceği tek ve güçlü bir Blockchain üzerinde iş birliği yapmalarına bağlı. Casares bu tek Blockchain’in büyük ihtimalle Bitcoin’e ait olacağını düşünüyor:

“Çok, çok güçlü tek bir Blockchain’e sahip olmanın çok teşvik edici bir yanı var. En azından herhangi türde bir değeri aktaracak olan bir süreç için… Farklı bir blockchain kullanması gereken ve değere bağlı olmayan farklı türdeki kullanım çeşitleri olabilir ancak değer bazında, bence, yalnızca bir tane (Blockchain) olacak. Şuanda da en muhtemel gözüken Bitcoin Blockchain’i.”

Bitcoin ağında toplamda 21 milyon Bitcoin kazılabiliyor. Bu sınıra ulaşıldıktan sonra madencilerin işlem ücretlerinden kazandıkları gelirlere güvenebiliyor olmaları gerekiyor ve Casares de bunu vurguluyor. Bitcoinlerin %80’i çoktan kazılmış durumda ve sınıra ulaşılmasına 4.2 milyon koin kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment