Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de İki Doktor, Kapanan Bitcoin Borsası Mt. Gox’a Dava Açtı

2014 başlarında, o dönem Bitcoin ticaretinin en önemli merkezlerinden biri olarak gösterilen ancak daha sonra hacklenerek sistemdeki tüm Bitcoinlerin kaybolmasıyla sonuçlanan bir olay yaşanan ve daha sonra da kapanan Mt. Gox borsasına, baba oğul iki doktor ciddi bir tazminat davası açtı.

Donald ve oğlu Dr. Chris Raggio‘nun ilk olarak 5 Mart 2014’te açtıkları davaya ilerleyen dönemde hacklenen borsanın iki ortağı Jed McCaleb ve Mark Karpeles de dahil oldu. İki ortağın yazdığı itiraz dilekçeleri mahkeme tarafından reddedilirken, ikilinin son itirazının ne sonuç getireceği ise bilinmiyor.

Dava dosyasındaki tutanaklara göre, Dr. Donald ve oğlu Dr. Chris Raggio, MtGox’a ilk olarak 2010 Aralık ayında, Bitcoin 1 doların altında işlem görürken kaydoldu. Daha sonra 2011 Ocak ayında, baba ve oğulun hesaplarındaki 9500 bitcoinin çalındığı ortaya çıktı.

Hesaba birinin erişim sağladığı kesinleşirken, kuruculardan Jed McCaleb, davacılardan Chris Raggio’ya olayı araştırırken yardım etti ve  ”Baron” ismindeki birinin bu işi yaptığı sonucuna ulaşıldı. Ancak Baron, suçlamaları kesin bir dille reddetti.

Ardından Şubat 2011’de Jed McCaleb, hisselerin tamamını Mark Karpeles’e sattı. Karpeles, satın alım işlemi gerçekleştirirken aldığı şeyin şirketin o anki mirası olarak tanımlarken, baba oğul doktorlara olan borç ile alakası olmadığını belirtti.

Daha sonra 2014 başlarında borsa hacklenerek batarken, baba oğul da yukarıda belirttiğimiz gibi 5 Mart 2014’te davayı açtı.

McCaleb ve Karpeles, davanın Missisipi eyaletinin kuralları gereği zaman aşımına uğradığını belirtse de, şu anda kesin karar verilmiş değil.

Raggio’ların hesabından kaybolan 9500 Bitcoin’in şu anki piyasa değeri ise tam 133 milyon dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment