Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur, Kripto Paralar ile Alakalı Yaptığı Düzenleme Yönetmeliklerini Uzatacak

Singapur başbakanı, ülkenin kara para aklama konusunda kripto paralara karşı alacağı pozisyon ile alakalı açıklamalar yaptı. Hafta başında konuşan Başbakan Tharman Shanmugaratnam, ülkedeki finansal yasaların kara para aklama ya da bir başka konuda kripto para ile geleneksel para birimleri arasında ayrım gözetmeyeceğini vurguladı.

Başbakan’dan Konuyla Alakalı Açıklamalar Geldi

Singapur, özellikle Çin Halk Cumhuriyeti’nde madencilerle yaşanan kronik sorunların ardından, kripto para piyasası için hedef hale gelirken, birçok şirket; ülkenin kripto paralar karşısında duruşunu öğrenmek için hükümetten bilgilendirme talep ediyor.

Konuyla ilgili talepler bir hayli yüksek seviyeye ulaşınca ülke yönetiminin en üst kademesinden konuyla alakalı açıklamalar geldi. Basına açıklamalarda bulunan Başbakan Tharman Shanmugaratnam, ülkenin kara para aklama ya da terör finansmanı konusunda kripto paralara ekstra bir önlem almasının söz konusu olmadığını belirtirken, Singapur yasalarının bu tarz suç unsurlarının işlenmesine aracılık eden kripto paralar veya geleneksel paralar arasında herhangi bir ayrım gözetmediğini vurguladı.

Başbakan, Singapur Merkez Bankası’nın bu tarz ödemelerin finansmanında kullanılan para türü konusunda bir ayrım yapmadığını ve tüm bu suçların aynı kapsamda değerlendirildiğini söylerken, Singapur Polis Departman’ın da kara para aklama ya da terör finansmanı konusunda soruşturma başlatma hakkını elinde tuttuğunu açıkladı.

Kripto Para Düzenlemesinin Kendine Has Zorlukları

Başbakan aynı zamanda kripto paraların yasal düzenlenmesinin geleneksel paralara oranla daha zor ve kendine özgü zorluklar barındırdığını da kabul ederken, merkezi olmayan Blockhain sisteminin işlemleri takip etmede karşılarına çıkardığı zorluğa değindi. Singapur hükümetinin yine de konuyla alakalı borsalar ve diğer kuruluşlar ile sürekli bir bilgi alışverişinde bulunduğuna değinen Shanmugartnam, ülkedeki finans hukuk kuruluşlarının bu borsalar ile günlük bilgi alışverişi yaptığına dikkat çekti.

Singapur hükümeti bu şekilde bir politika ile gerek kripto para piyasasının ülkeye katacağı katma değerden faydalanmak gerekse de bu toleransın kötüye kullanımını engellemeyi amaçlıyor. Daha önceleri yaptıkları açıklamalarda direkt olarak herhangi bir kötü amaç saptanmadığı müddetçe kripto paraların düzenlenmesi ve denetlenmesi hakkında herhangi bir eylemde bulunmayacaklarını açıklayan Singapur hükümetinin bu son açıklamaları, olaya bakışlarının değiştiğine ve kara para aklama – terör finansmanı konusunda gözlerinin açıldığına delalet olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment