Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Yer Alan Önemli Bitcoin Madencileri, Kanada’ya Göç Ediyor

Çin ile Bitcoin madencileri arasında yaşanan güncel sorunların ardından Çin’de iş yapan önemli madenciler, artık madenciliğe başka yerde devam etmeye hazırlanıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde rahat imkanlar sunan yerlerde çalışmaya başlayan madencilerin son gözdesi ise Kanada’nın Quebec şehri. Bir çok Çin kökenli madenci şehre yerleşmeye başlarken, diğerlerinin de onları takip edeceği belirtiliyor.

Soğuğun Gücü

Quebec şehri, ciddi soğukların yaşanması ile tanınıyor. Aynı zamanda ucuz hidro elektrik maaliyetine sahip olan Quebec, Çin’de zor günler yaşayan Bitcoin madencilerini şehre çekebilmek için ciddi bir reklam çalışması da yapmıştı. Nitekim bu yapılan kampanyalar başarıya ulaştı ve daha şimdiden birçok Çinli madenci, şehre taşınmaya başladı.

News.Bitcoin.Com’a konuşan Montreal merkezli ve data analiz şirketlerine danışmanlık yapan Kelvin Emtech şirketinin başkan yardımcısı Fooad Nejad, cebi bir hayli dolu Çinli madenciler ve firmaların daha şimdiden çalışacak yerleri belirleme konusunda ön araştırmalar yaptığını açıklarken, şehre Çinli madenci ilgisinin başlangıcı olarak da 6 ay öncesini işaret etti. Son bir ayda ise bu ilginin adeta tavan yapmasının ardından birçok Çinli madenci şehre göç etme kararı aldı.

Birçok Çin merkezli madencilik şirketiyle anlaşma imzaladıklarını belirten Nejad, yakın dönemde ise birkaç yeni şirketle daha anlaşma yapmayı planladıklarını ifade etti ve şirketin; daha birçok firma ile de görüşme halinde olduğunu açıkladı.

Çinli madencilerin Quebec’i tercih etmesinin altında yatan temel neden ise şehrin ucuz hidro elektrik maaliyetinin yanı sıra soğuk olması ile birlikte bilgisayarlar üzerindeki etkisinin olumlu olması.

Bitmain de Quebec’e Gelebilir

Madencilik endüstrisindeki en önemli figürlerden biri olarak görülen Bitmain de Quebec’de bir merkez açabilir. Çin hükümeti ile yaşanan sorunların ardından dünyaya yayılım politikasına hız veren ünlü firma, son olarak İsviçre’nin Zug kentinde yeni bir şube açmıştı. Bitmain sözcüsü Nishant Sharma da Reuters’e yaptığı açıklamada haberleri doğrularken şirketin şehirde iş kurabileceği potansiyel yerleri araştırdığını ve aynı zamanda yerel elektrik dağıtıcıları ile sürekli bir temasta bulunduğunu açıkladı.

Bitmain’in geleceği ile yapılan bu açıklamalar da Çin hükümetinin madenciler ile alakalı uygulamaya koymayı planladığı kanunlarda ne kadar ciddi olduğunun bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Bir başka büyük madencilik şirketi olan ve Çin’de 3 farklı şehirde faaliyet gösteren ZQ Miner CEO’su Li Wei da yaptığı açıklamada ”Biz ve bizim gibi birçok arkadaşımız diğer ülkelerde bu işi devam ettirebilmenin yollarını aramaya başladık.” ifadelerini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment