Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Google’ı Baidu, Blockchain’i Kullanmaya Başladı

Çinli web arama devi Baidu, hizmet platformu olarak Blockchain’i (BaaS) kullanmaya başladı.

Baidu tarafından geliştirilen teknolojiye dayanan açık platform, en “kullanıcı dostu” Blockchain hizmetini sunmak için harekete geçti.

Şirketin özel web sitesine göre “Baidu Trust”, işlemlerin yürütülmesine ve izlenmesine izin veriyor ve dijital para birimi, dijital faturalandırma, banka kredi yönetimi, sigorta yönetimi finansal denetimi ve daha pek çok şeyi içeren çeşitli kullanım alanlarında uygulanabiliyor.

Baidu, teknolojinin aktif menkulleştirme de ve borsasında zaten uygulandığını ve “Çin’de Blockchain teknolojisini kullanan ilk varlık destekli menkul kıymet borsası ürünlerine” katkıda bulunduğunu iddia ediyor.

Baidu’nun bu hareketiyle beraber, Çin internet holdingi olan Tencent’da kendi Blockchain hizmetleri serisini başlatıyor.

Nisan 2017’de yapılan açıklamaya göre şirket, “TrustSQL” adlı teknolojiyi, kimlik doğrulama ve ortak ekonomide, dijital varlık yönetimi ve diğer hizmetler arasında kullanacağını açıkladı.

Baidu, BaaS platformunu başlatma konusunda belki biraz geride kalsa da Bitcoin’i erken benimsedi. Ekim 2013’te, web sitelerinin performansını, hızını ve güvenliğini arttırdığı Jiasule hizmeti için Bitcoin’le ödemeyi kabul ettiğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment