Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Sberbank, Blockhain Labaratuvarı Açacak

Rusya’nın en büyük ve köklü bankalarından biri olarak bilinen Sberbank, blockhain temelli çözümler üretebilmek amacıyla bir blockhain labaratuvarı kuracağını açıkladı.

Sberbank tarafından yapılan basın açıklamasında, labaratuvarın kuruluş amacının ürün prototipleri oluşturmak, bazı ön testleri yapmak ve Sberbank Grup şirketleri için blockchain temelli çözümler üretmek olduğu ifade edildi.

Sberbank’ın genel başkan yardımcısı Igor Bulantsev, blockchainin finansal pazarı yeniden yapılandırma gücüne sahip olduğunu belirterek, yine bu teknolojinin şirketin geleceğinde de temel rol oynabileceğini ifade etti.

Bulantsev konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

”Blockhain market katılımcılarının işbirliği yapmasında önemli bir faktör. Biz de Sberbank olarak gerek kendi firmamız gerekse ülkemiz için bir blockhain labartuvarı açarak bu alanda kendimizi geliştirmek istiyoruz.”

 

Açıklamalara göre Sberbank’ın yeni labaratuvarı, bankanın diğer araştırma labaratuvarları ile birlikte çalışarak gelişmiş projeler üretmek üzerinde duracak ve aynı zamanda yeni başlamış firmalarla ile birlikte çalışma planları yapacak.

Sberbank’ın bu labaratuvarı buna ek olarak Blockchain uzmanlarını bünyesine katarak şu an yaşantısını sürdüren ürünlere Blockhain yaklaşımı ve entegrasyonu geliştirmeye çalışacak. Ayrıca sistemde fark yaratabilecek ve alanında ilk olabilecek Blockchain projeleri üreterek de gerek şirkete gerekse ülkeye katkıda bulunmayı amaçlayacak.

Güney Kore gibi bazı ülkeler kripto paralar karşısında negatif bir bakış açısına sahip oladursun, Rusya hükümetinin bu konu hakkında ciddi araştırmalar yaptığı bir gerçek. Sberbank CEO’su Herman Gref’in bir ay önce yaptığı açıklamalar da buna delalet. Gref, bundan bir ay önce yaptığı açıklamada, Rusya’nın Blockhain endüstrisi ile alakalı ciddi deneysel araştırmalar yaptığını doğrulamış ve 2018 ile birlikte ülkenin büyük çapta Blockhain projeleri ile sektörde yer alacağını açıklamıştı.

2017 Şubat’ında ise, Gref, geleneksel bankacılık sisteminde Blockhain bazlı değişikliklerin yalnızca 2-2.5 yıl uzaklıkta olabileceğini belirtmişti.

Sberbank, Blockhain ekosistemine son dönemde yaptığı katkılarla tanınıyor. Şirketin son dönemde yaptığı Blockhain temelli girişimler dikkat çekerken bunun başında Severstal ile ortak yürütülen çözüm bazlı çalışmaların yapıldığı yeni bir şirket kurulumu geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment