Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa, ICO’ları Yasal Zeminde Düzenleyerek Kripto Para Girişimlerini Ülkeye Çekmeyi Amaçlıyor

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız haberde Fransa Maliye bakanı Bruno Le Maire’nin G20 zirvesinde kripto paralar ile alakalı görüşlerini aktarmıştık. Şimdi de, Fransız basınında yer alan bazı haberlere göre, Le Maire ve ekibinin ICO’lar konusunda planladıkları adımları artık atmaya hazır olduğu belirtilirken, Fransa’nın yakın dönemde ICO’lar ile ilgili gerekli yasal düzenlemeleri yapmayı ve bu organizasyonları bir yasal çerçeveye oturttuktan sonra, bu şekilde kripto para girişimlerini ülkeye çekmeyi amaçladığı ifade edildi.

Fransız websitesi Numerema’da bizzat Bruno Le Maire tarafından yayınlanan bir makaleye göre Le Maire, eski Merkez bankası üst düzey yöneticisi ve yakın arkadaşı Jean Pierre Landau’dan, ICO’lar ve kripto paralar ile alakalı yasal düzenlemeleri araştırmasını ve gerekli kuralları koyma noktasında kendisine yardım etmesini istemiş. Makalede, Fransız bakan şu ifadelere yer veriyor:

”Fransa, kripto para piyasasındaki son gelişmeleri lehine kullanarak bu alanda gerekli yasal düzenlemeleri yapmak ve bu yatırımları ülkeye çekmek istiyor. Ülke, bu alanda dünyada liderlik istiyor.”

Bu arada Le Maire’nin kripto para ve ICO’lar konusunda sonuna dek güvendiğini belirttiği yakın dostu Jean Pierre Landau’nun ülkesinde ‘Monsieur Bitcoin’ yani kabaca Bay Bitcoin olarak bilindiği ve deneyimli finansçının, ilk aşamada ICO’lar hakkında bir rehber olacak düzenlemeleri yapmak için işe koyulduğu belirtildi.

Le Maire aynı zamanda konu ile ilgili çalışmaların birkaç hafta içinde tamamlanmasını beklediklerini söyleyerek, işler bitince taslağı hükümete götüreceklerini ve mecliste görüşülmeye başlanacağını belirtti. Aynı zamanda Fransa’da piyasayı denetleyen kurum olan AMF ile de görüşecek olan Le Maire ve ekibi, tüm bu trafiğin sonunda tüketici korumasını ve diğer bazı spesifik kriterleri karşılayan kurumların ICO’larını Fransa’da düzenlemesine izin vermeyi umuyor.

Le Maire’ye göre, Blockchain teknolojisinde son dönemde yaşanan gelişmelere, Fransa’nın kayıtsız kalması imkansızdı ve tecrübeli bakan, bu sistemin ülkedeki birçok girişim için tahmin edilemeyecek kadar başarılı sonuçlara gebe olduğunu düşünüyor. Özellikle token dağıtarak çok önemli kaynak elde edecek birçok girişimin olduğunu belirten Le Maire, şu ifadeleri kullandı:

”Artık değişim ve dönüşüm ortaya çıkmaya başladı. Bitcoin bu alanda sadece bir öncü. Buz dağının arkası çok daha heycan verici. Blockchain teknolojisinin, bizim ülkemizde yer alan birçok girişim için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Token dağıtımı ve ICO’lar ile bu kuruluşlarımız çok ciddi bir para toplayıp, hedeflerine daha kolay ulaşabilir ve aynı zamanda daha kaliteli işler çıkarıp, ülke ekonomimize katkıda bulunabilirler. Özellikle ortada bir aracı olmadan yapılan bu işler, ekonomik verimi gerçekten yüksek seviyelere çıkaracaktır.”

Le Maire’ye göre, Fransa kurulduğu günden bu yana her zaman yeni ekonomik model ve sistemlere açıktı ve ülkede finans alanındaki inovasyon kültürü, çok öncelerden beri mevcut durumda. Fransa’nın, global ekonomideki yeni hedefinin ise ”21. yüzyılda sektörde bulunan tüm paydaşların gelişimi için onlara gereken minimum güvenliği sağlamak” olduğu ifade edilirken, Le Maire yine yazısında Fransa’nın Blockchain devrimini kaçırmaması gerektiğini de bir kez daha kalın harflerle belirtiyor.

Özellikle yaklaşık 10 gün önce yapılan G20 zirvesinde Almanya ile birlikte kripto paraların konuşulmasını en çok isteyen ülke olarak dikkati çeken Fransa, Bruno Le Maire ve Jean Pierre Landau’nun önderliğinde yeni dijital ekonomi çağında önemli bir yer elde etmek için adeta var gücü ile çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment