Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM, Yeni Dijital Varlık Çözümünü Ripple’a Bağlı Şirketle Birlikte Geliştirdi

Teknoloji devi IBM, dijital varlıkların soğuk depolama yoluyla tutulmasını kolaylaştırmak için bir kriptografik imza teknolojisi yayımladı.

IBM tarafından yapılan açıklamaya göre Hyper Protect Offline Signing Orchestrator (OSO), ağdan kopuk operasyonlar, zamana dayalı güvenlik önlemleri ve birden fazla paydaşın elektronik işlem imzası gibi özellikleri sayesinde yüksek değerli işlemlerin korunmasını sağlıyor.

Hyper Protect OSO, soğuk depolama yöntemlerinin yönetim maliyetini ve insan hatası riskini azaltıyor. Müşteriler, dijital varlıklarını saldırılardan korumak için iki farklı zaman ayarı belirleyebilecekler. IBM’in örneği şu şekilde:

“Bir müşteri, soğuk depodaki imzalaların ve doğrulamaların her 5-10 dakikada, her saat başında ya da günde bir kere atılmasına izin verebilir ama aslında bunun blockchainde yayımlanması, 1-2 gün sonra gerçekleşebilir. İkinci zaman ayarı, müşteriler tarafından opsiyonel olarak değiştirilemez olarak tanımlanabilir. Dolayısıyla bir saldırı anında saldırgan, işlemi başlatabilir ama işlem, blockchainde yayımlanmadan önce belli bir süre (eğer ayar buna göre yapıldıysa belki 1-2 gün) beklemek zorunda kalır, bu da paydaşlara işlemi iptal etmeleri için süre tanır.”

IBM, bu yeni çözümü geliştirmek için iş ortağı olan Metaco ile birlikte çalıştı. Global saklama kuruluşları ve bankalara altyapı hizmeti sağlayan Metaco, 250 milyon dolar karşılığında XRP’nin geliştiricisi Ripple tarafından satın alınmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!