Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM’den Dev Stabil Kripto Para Hamlesi: 6 Banka İle Anlaşma Sağlandı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan IBM, stabil kripto para projeleri alanında çok kritik bir anlaşmayı, yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada Stellar platformu üzerinde yerleşecek bir stabil kripto para projesi için çalışmaların başladığı ifade edilirken, bu noktada birlikte çalışılacak 6 banka ile de anlaşma sağlandığı ifade edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Banco Bradesco, Bank Busan ve Rizal Commercial Banking Cooperation ile anlaşma sağlandığı belirtilirken, diğer üç bankanın ismi ise kamu oyu ile şu an için paylaşılmadı.

Yapılan anlaşma kapsamında, bu bankaların kendi stabil kripto paralarını IBM Blockchain World Wire üzerinde çıakrabileceği ifade edildi.

Eylül 2018’de kurulan bu platform, uluslar arası para transferleri yapmak için kritik bir araç olarak nitelendiriliyor. IBM’in hamlesi ile 72 farklı ülkede, 47 farklı para birimi ile faaliyet göstermesi planlanan bu sürecin tüm her şeyi ise Stellar platformu üzerinde gerçekleşecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan IBM Blockchain GMsi Marie Wieck şunları söyledi:

Uluslar arası para transferlerini daha iyi ve daha hızlı bir şekilde yapmak için yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Bu tarz bir ağ oluşturup farklı dijital ürünleri destekleyerek; bu alanda amacımıza ulaşmak ve para transferlerini daha kolay sağlamak istiyoruz.”

IBM’in bu hamlesi, son dönemde sayıları giderek artan stabil kripto para projelerinin ciddiyetini ortaya koyması açısından da ciddi bir önem taşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment